Desacord amb l’Aragó

Catalunya presentarà una proposta de candidatura en solitari als Jocs Olímpics d’Hivern

La consellera de Presidència anuncia que la proposta catalana pot tenir «moltes opcions guanyadores» i d’«èxit»

Catalunya presentarà una proposta de candidatura en solitari als Jocs Olímpics d’Hivern
1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La consellera de Presidència, Laura Vilagrà, ha anunciat aquest dijous que pròximament encarregarà a la directora de l’equip tècnic de la Generalitat que prepari una proposta de candidatura «catalana» als Jocs d’Hivern del 2030, que segons el seu parer pot tenir «moltes opcions guanyadores» i d’«èxit».

Vilagrà ha participat en el Nueva Economía Fórum, on ha verbalitzat públicament que Catalunya farà el pas per proposar al Comitè Olímpic Espanyol (COE) una candidatura en solitari davant el naufragi de les negociacions per a una candidatura conjunta amb l’Aragó, que ha atribuït a l’«anticatalanisme» del Govern de Javier Lambán i les pròximes eleccions en aquesta comunitat veïna.

Col·laboracions externes

«Estem en un punt de no retorn. Plantejarem una alternativa», ha dit la consellera, que ha anunciat que encarregarà a Mònica Bosch, la directora de l’Oficina Tècnica de la Generalitat en el procés negociador dels Jocs –present entre el públic–, que ultimi una proposta de candidatura «catalana», amb les col·laboracions «externes que facin falta».

Notícies relacionades

Aquestes declaracions arriben després de certificar-se que la candidatura conjunta de l’Aragó i Catalunya sembla haver acabat el seu recorregut, sense més vies possibles. Han sigut 11 mesos de bloqueig i tot i que ningú vol certificar la seva defunció per si hi hagués una resurrecció miraculosa, la sensació és que no hi ha llum al final del túnel.

Retrets polítics

Tot queda a l’espera que el COE, que descarta la candidatura catalana en solitari que anuncia la Generalitat, decreti el final del projecte compartit. En les últimes hores els retrets polítics s’han incrementat sabent que la factura política està cada dia més a prop d’arribar a la taula olímpica i ningú vol ser el responsable de pagar-la.