Futbol

La Feria de Abril canvia la data de la pròxima final de la Copa del Rei

La trobada se celebrarà el 6 de maig del 2023 a La Cartuja, una setmana després del previst davant la seva coincidència amb la festa sevillana

La Feria de Abril canvia la data de la pròxima final de la Copa del Rei
2
Es llegeix en minuts

La final de la Copa del Rei de la temporada vinent es jugarà finalment el 6 de maig del 2023, una setmana més tard de l’inicialment previst i acordat. El motiu del retard de la trobada és la coincidència amb l’últim dissabte de la Feria de Abril de Sevilla, un dels dies més importants de l’any a la capital andalusa.

La Reial Federació Espanyola de Futbol ha anunciat que proposarà el canvi a la seva Comissió Delegada, responsable de les qüestions relatives al calendari, i ha destacat que la modificació compta amb el vistiplau de LaLiga, una qüestió que no és menor donat l’habitual enfrontament de les dues institucions.

Com està passant des de la final de l’any 2020 (jugada el 2021 per la pandèmia) i almenys fins al 2024, el sevillà estadi de La Cartuja és la seu designada per al partit que corona el campió d’Espanya de futbol. Allà s’han coronat ja la Reial Societat, el FC Barcelona i, fa amb prou feines mes i mig, el Reial Betis, vigent campió.

En els últims anys, el mes d’abril ha sigut l’elegit per disputar la final i per a aquesta temporada, molt condicionada per la disputa del Mundial de Qatar al novembre i desembre, s’havia col·locat la final dissabte 29 d’abril, al calendari acordat entre els diferents agents futbolístics.

El problema de la data era la coincidència amb l’últim dissabte de la Feria de Abril, fet que generava dos problemes. El primer era el relatiu a la disponibilitat de places hoteleres i a l’encariment d’aquestes donada la gran demanda de la ciutat davant dos esdeveniments d’aquesta envergadura.

Policia

L’altra dificultat tenia a veure amb la seguretat. Segons detalla Efe, a la passada Fira es va formar un dispositiu de 1.500 agents de la Policia Nacional i 500 més de la Local, mentre que l’operatiu de seguretat de la final de Copa del 23 d’abril, disputada pel Betis i el València, va requerir uns 2.000 policies repartits gairebé al 50% entre els dos cossos. Mobilitat i neteja eren dues preocupacions més de les autoritats locals.

Notícies relacionades

Una de les propostes de l’Ajuntament de Sevilla era avançar la final al 15 d’abril, abans del començament de la Feria, però es tracta d’una setmana amb Champions i Europa League, fet que ho feia inviable. L’altra data proposada era la finalment acceptada: el 6 de maig.

Aquell dia tenia el problema que estava reservat per a la disputa de la 33a jornada de LaLiga. Una dificultat que es resoldrà en pròximes dates, però que no hauria de tenir excessives complicacions, havent de buscar només una data per a les trobades de lliga que disputin els dos finalistes.