Objectiu blaugrana

El Barça serà subcampió aquest dimecres si empaten o perden el Sevilla i l’Atlètic

L’equip dirigit per Xavi Hernández pot tancar matemàticament la segona plaça en funció del que facin els seus dos perseguidors a la taula

El Barça serà subcampió aquest dimecres si empaten o perden el Sevilla i l’Atlètic

FC Barcelona

1
Es llegeix en minuts

La victòria a l’estadi Benito Villamarín va insuflar aire al Barça al classificar-se matemàticament per a la pròxima edició de la Champions League. Més enllà d’aixecar l’Europa League, aconseguir estar en la màxima competició europea la temporada que ve era prioritari per al club, que econòmicament necessita els màxims estímuls possibles per funcionar amb la màxima normalitat. Més enllà de guanyar el Real Betis, aconseguir els tres punts davant el Celta de Vigo al Camp Nou ha deixat els blaugrana a punt de tancar també de manera matemàtica la segona posició en la Lliga, un objectiu gairebé inabastable fa tan sols uns mesos.

Els càlculs que converteixen el Barça en subcampió avui mateix

El Sevilla és el primer rival a tenir en compte per als culers. Els de Julen Lopetegui, tercers, reben el Mallorca a partir de les 20.30 hores. Un empat o una derrota davant els de Javier Aguirre deixaria els sevillans sense la possibilitat de disputar la segona plaça del campionat dues jornades abans del final. Les taules deixarien l’equip andalús a sis punts del Barça amb les mateixes unitats per disputar-se, però els de Xavi Hernández tenen guanyat l’‘average’ particular, així que als sevillistes només els val una victòria al Sánchez Pizjuán per no quedar-se sense subcampionat.

Notícies relacionades

Una hora més tard, a les 21.30 hores, l’Atlètic de Madrid, quart classificat, visita l’Estadi Martínez Valero amb situació gairebé idèntica a la del Sevilla, tot i que amb un punt menys. Aquesta unitat extra que treu el Barça als matalassers pot ser definitiva si l’equip dirigit pel ‘Cholo’ Simeone no guanya davant l’Elx. En cas d’empatar o perdre, la distància respecte als de Xavi Hernández seria de set i vuit punts respectivament, per la qual cosa la segona plaça quedaria definida.

La gesta és complicada, ja que els dos resultats s’haurien de donar alhora, però la matemàtica dona opció a un Barça que, si no tanca el subcampionat aquesta jornada, ho podria fer en la següent contra el Getafe al Coliseum Alfonso Pérez.