Futbol

La Segona Divisió es prepara per al desenllaç final

Queden tres jornades per a l’acabament d’un campionat i l’Almeria ja podria ascendir aquest dissabte

La Segona Divisió es prepara per al desenllaç final

UD Almería

2
Es llegeix en minuts

Queden tres jornades per tancar una nova temporada de la Segona Divisió, una de les més competides i igualades del panorama europeu. Una campanya més, la categoria de plata repartirà alegries i decepcions a parts iguals. En la zona noble de la taula, l’Almeria de Rubi manté el liderat davant un Eibar que el segueix de ben a prop i una mica més a baix hi ha un Girona que esgota les seves opcions –molt remotes– de lluitar per l’ascens directe. L’emoció va més enllà, ja que Las Palmas i la Ponferradina lluitaran fins a l’últim minut per entrar en les posicions de promoció, i en la zona baixa tant la Reial Societat B com l’Amorebieta busquen el miracle pel qual han lluitat tota la temporada.

L’Almeria, l’ascens a un pas

Aquest cap de setmana l’Almeria de Rubi podria ser el primer equip ascendit a la Primera Divisió. Els blanc-i-vermells juguen davant la Reial Societat B aquest divendres a partir de les 21.00 hores en el que serà un xoc d’interessos en la zona alta i baixa de la classificació. Els donostiarres necessiten la victòria després d’haver-se enganxat de ple a la lluita per la permanència amb tres victòries consecutives. En cas de guanyar, l’Almeria hauria d’estar pendent del que passi dissabte a les 18.15 a l’estadi José Zorrilla, perquè si el Valladolid perd o empata davant la Ponferradina, en lluita per entrar en el ‘play-off’, l’Almeria seria matemàticament equip ascendit.

Notícies relacionades

L’Eibar haurà d’esperar davant qualsevol combinació de resultats. Per als de Gaizka Garitano només val guanyar a Leganés dissabte a les 21.00 hores, partit que disputaran sabent el resultat de l’Almeria el dia anterior. Els blaugranes tenen encara opcions de lluitar pel títol, ja que estan a només dos punts del líder, i per tant tot passa per continuar sumant victòries en espera d’una “punxada” de l’Almeria.

El Girona, assegurar l’objectiu al més aviat possible

Els de Míchel no troben la regularitat de resultats en les últimes jornades, malgrat que no han sortit en cap moment de les posicions de promoció d’ascens. Cinquens amb 64 punts, tenen a un la Ponferradina, primer rival que no entraria en el ‘play-off’, i a tres Las Palmas, amb el qual tenen la diferència de gols guanyada. És a dir, si el Girona aconsegueix guanyar El Molinón en l’estrena de ‘Pitu’ Abelardo com a tècnic sportinguista i els canaris perden a Alcorcón, els catalans es traurien un dels seus dos rivals a falta de dues jornades.