Rugbi

Espanya estarà en un Mundial de rugbi 24 anys després

‘El XV del León’ va vèncer Portugal en un partit en què va mostrar més ganes, força i determinació

1

Espanya, ‘el XV del León’, es va classificar per al Mundial vint-i-quatre anys després, al guanyar a Portugal, ‘els Lobos’, per 33-28, en un partit jugat de poder a poder, sense treva, en què els espanyols van demostrar més ganes, força i determinació.

No va ser fàcil, al contrari. Portugal també es jugava el Mundial i va sortir disposada a defensar la seva sort. De fet, es va avançar al marcador per mitjà d’una transformació de cop de càstig. Els lleons van tardar uns minuts a assentar-se al Central, però un assaig de Jon Zabala en el minut 8 va establir les bases de la victòria espanyola.

Fins a quatre assajos van aconseguir els lleons en el primer temps, fruit d’una gran defensa i una empenta colossal, prodigant ganes i forces a cada segon de partit. Frederic Quercy i Marco Pinto en dues ocasions van ser els protagonistes de la posada de la pilota darrere de la línia de marca portuguesa.

Máxima concentració

Tot i així els llops no van refusar la baralla, al contrari, Bento i Bettercourt van aconseguir assajos i Marquès transformacions a pals que van tancar el marcador al descans amb un 24-17. Les conversions a pals de Manu Ordás també van ser fonamentals, sobretot en la segona meitat, en què el joc de trinxeres dels dos equips van fer que cada punt fos fonamental per arribar a l’objectiu final.

Espanya, amb un marge de seguretat al marcador, va seguir lluitant cada pilota, mantenint la màxima concentració. Ordás per part espanyola i Marquès per la portuguesa van ser els encarregats d’anar sumant punts als seus respectius marcadors amb transformacions de cops de càstig.

Ja en els últims minuts, amb 33-23 al marcador, Espanya tenia el Mundial a tocar i l’últim assaig de Madeira va estrènyer el marcador fins al que després seria el 33-28 final. La selecció espanyola no es va desconcentrar, va continuar lluitant fins a l’últim segon i va aconseguir el premi desitjat, 24 anys després jugarà un Mundial.