Athletic - R. Societat (4-0)

L’Athletic atropella la Reial i s’acosta a Europa

Amb gols de Daniel Vivian, Oihan Sancet, Iñaki Williams i Iker Muniain, l’equip de Bilbao marca 4 gols i es queda a cinc punts de la Lliga de Campions

L’Athletic atropella la Reial i s’acosta a Europa
3
Es llegeix en minuts

L’Athletic Club va passar a San Mamés per damunt d’una Reial Societat a la qual va golejar per 4-0 amb gols de Daniel Vivian, Oihan Sancet, Iñaki Williams i Iker Muniain, i s’acosta a unes posicions europees que són el seu objectiu per a aquesta temporada i que ara queden a dos punts (a cinc, la de Lliga de Campions).

Va ser un resultat una mica estrany pel que va donar de si el partit, no gaire en la primera part, en la qual Alex Remiro va aturar un penal a Muniain després de la mà de David Silva i un final desencadenat del conjunt de Marcelino García Toral, una vegada va obrir la llauna gràcies a l’estratègia.

A pilota parada, de córner, l’Athletic es va avançar 2-0 i ja amb Sancet com a mariscal de camp, va arrodonir la golejada davant una Reial entregada, sobrepassada i que haurà de millorar molt per sortir viu de l’eliminatòria davant el RB Leipzig, que l’espera aquesta setmana al Reale Arena després del 2-2 de l’anada a Alemanya.

Els primers minuts van estar protagonitzats per Raúl García i la seva peculiar manera d’entendre el futbol. Com a conseqüència d’això es va emportar una targeta groga i va procurar donar intensitat a una pressió blanc-i-vermella que, sense ser tan ferotge com altres dies, va deixar la Reial acorralada.

Tot i que els guipuscoans tampoc es trobaven en una situació de deixar passar el temps, semblava que contents amb l’empat amb què s’inicien els partits.

Tot i així, la primera arribada amb cert perill, poc, va ser un xut de Merino que va sortir alt.

Tampoc van atemorir gaire altres xuts, sense força i sense direcció, de Williams i Vesga.

[if IE 9]>

En una dinàmica que explicava amb exactitud el 0-0 que reflectia l’electrònic, va arribar una jugada que hauria pogut canviar el partit. Un penal per mà de David Silva al sortir a tapar un xut des de la frontal de Williams. El va haver de revisar el VAR, que va demanar a Martínez Munuera que anés a veure el monitor. Muniain va llançar la pena màxima i Remiro va aturar el llançament, que es va rescabalar de l’error en el gol de l’empat del xoc de la primera volta al Reale Arena, ja amb el partit gairebé finalitzat.

El partit no va canviar, però sí que es van animar una mica més, no gaire, els dos equips.

Així, Yuri va testar de nou l’enteresa delk porter navarrés amb un fort xut que el porter visitant va rebutjar a córner. Silva ho va intentar a l’altre costat del camp, Muniain va firmar l’últim xut blanc-i-vermell abans del descans i a Oyarzabal li van faltar centímetres i fe en una rematada de cap prèvia al xiulet de l’àrbitre que enviava els jugadors als vestidors.

L’Athletic va tornar més animat i en els deu primers minuts va encadenar tres bones oportunitats. La més clara, la primera, un cop de cap a l’àrea petita de Berenguer, a qui també li van faltar centímetres per poder baixar la rematada per sota del travesser.

Tampoc van ser dolents un xut a la mitja volta de Williams, en el punt de penal, a les mans de Remiro, i un des de la frontal de Raúl que va anar fora.

Però no va ser aquesta tercera, sinó la quarta, la bona. Ja amb Sancet al camp, Vivian va enviar al fons de la xarxa un cop de cap creuat en una servei de córner llarg de Berenguer.

Va ser l’inici d’una sagnia en l’estratègia que va enfonsar la Reial, que havia rellevat un dels seus principals baluards en el joc aeri, Merino.

Un altre córner, aquest de Muniain, a punt va estar d’aprofitar-lo Sancet, que ja no va perdonar en el següent amb el mateix assistent. El capità blanc-i-vermell va posar la pilota a l’altura del primer pal i ‘el Linx de Mendillorri’ va creuar la pilota de nou. Impossible d’aturar per a Remiro.

Notícies relacionades

Com també ho va ser el tercer gol local, de Williams, rematant a plaer una centrada de Berenguer des de la dreta després de cavalcada d’un Sancet preclar des que va sortir al terreny de joc.

En aquest tram final també es va unir a la festa bilbaïna Unai Simón, amb dues bones parades a xuts des de la dreta d’Oyarzabal i Djouahra.