El Canadà s’imposa als EUA en la final d’hoquei femení (3-2)

EFE

1
EFE

El Canadà va aconseguir la medalla d’or en hoquei femení al superar els Estats Units per 3-2 a la final disputada avui a l’estadi Wukesong de Pequín.

L’equip canadenc es rescabala així de la seva derrota en la final dels anteriors Jocs Olímpics d’hivern de Pyeongchang 2018, en la qual van caure contra les seves veïnes nord-americanes per 3-2.

Les canadenques es van mostrar superiors durant tot el partit i abans del minut 10 ja havien marcat un gol, tot i que anul·lat per fora de joc.

Sense temps per reposar-se de l’ensurt, les nord-americanes van encaixar el primer gol, ja legal i obra de Sarah Nurse, i al final del primer temps estaven dos gols per sota en el marcador després d’un gol de la capitana canadenca, Marie-Philip Poulin.

Domini absolut

Després de la represa, Poulin va marcar el seu segon gol per augmentar l’avantatge de les canadenques a tres gols, però els Estats Units van aconseguir escurçar distàncies just abans del final del segon temps per mitjà de Hilary Knight.

En el tercer temps, les nord-americanes van augmentar la intensitat, però el gol de la nord-americana Amanda Kessel va arribar massa tard, quan faltava menys d’un minut per acabar el partit.

Les dues seleccions nord-americanes són les grans dominadores d’aquesta disciplina, tal com han demostrat en aquests Jocs de Pequín, i les canadenques han protagonitzat grans golejades a equips com Suïssa (10-3) i Suècia (11-0).

Des que l’hoquei femení va debutar en uns Jocs Olímpics, el 1998, totes les medalles d’or han sigut per al Canadà (cinc) i els Estats Units (dues).

En el partit pel tercer i quart lloc disputat ahir, Finlàndia va aconseguir la medalla de bronze al derrotar Suïssa amb un contundent 4-0.