Els Jocs d’Hivern

Espanya aconsegueix en patinatge el tercer diploma olímpic a Pequín

Adri Díaz i Olivia Smart acaben vuitens en la modalitat de dansa gràcies a la seva interpretració personal de ‘La Màscara del Zorro’

Espanya aconsegueix en patinatge el tercer diploma olímpic a Pequín

COE

2
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

Aquest dilluns Adri Díaz i Olivia Smart han aconseguit el tercer diploma olímpic espanyol en la cita de Pequín 2012, després dels aconseguits per Javi Lliso en esquí acrobàtic i per Lucas Eguibar en ‘snowboard cross’, en una cita hivernal en què destacada, sobretot, la medalla de plata conquistada per la ‘rider’ catalana Queralt Castellet.

La parella de patinatge artística ha firmat a la pista de gel de l’Indoor Stadium de Pequín la millor actuació en la modalitat de dansa en uns Jocs després d’executar la seva versió personal de ‘La Màscara del Zorro’ i arribar a la vuitena posició en la classificació final, en la que significava la primera participació olímpica junts de Díaz i Smart. Els jutges han valorat l’Adri i l’Olivia amb 121.41 punts, que afegits als 77.70 de l’actuació de dissabte, els ha suposat una puntuació total de 199.11. Els nous campions olímpics han sigut els francesos Gabriella Papadakis i Guillaume Cizeron, que van arribar als 226.98 punts en total.

«Hem aconseguit els dos objectius que ens havíem proposat. D’un costat, arribar als 120 punts en la dansa lliure i remuntar la plaça pendent fins al diploma olímpic, que era l’única pressió que ens havíem posat», ha afirmat Adrián Díaz després de finalitzar la seva actuació. «Veníem a Pequín a disfrutar, però ens rondava durant tota la setmana la possibilitat de ser al ‘top’ 8. Havíem de patinar molt bé i sense errors perquè el nivell és molt alt», ha afegit el patinador barceloní.

El Mundial de Montpeller

Notícies relacionades

L’objectiu següent de la parella serà participar en el Mundial que se celebra a Montpeller al març on esperen, almenys, igualar la vuitena plaça de Pequín 2022. Amb aquest diploma, Adrián Díaz i Olivia Smart aconsegueixen la millor classificació espanyola en la modalitat de dansa sobre gel en uns Jocs Olímpics. Una situació que fins aquest moment ocupaven Sara Hurtado i Kiril Jalyavin amb el seu 12è lloc a Pyeongchang 2018, en què Javi Fernández, en el concurs individual es va alçar amb la tercera plaça i per tant amb la medalla de bronze.

Olivia Smart va néixer fa 24 anys a Sheffield (Anglaterra) i Adrián Díaz fa 31 a Barcelona. Competeixen en la modalitat de dansa, en què es prioritza més la coreografia que en la disciplina de parelles i, a més, amb prou feines se’ls permeten patinar per separat. Smart ha sigut la debutant del duo, ja que Díaz ja va ser a Sotxi 2014 juntament amb Sara Hurtado. Smart i Diaz tenien fins ara internacionalment com a millors resultats un quart lloc a l’últim Campionat d’Europa i un podi, com a tercers, en el Gran Prix del Canadà el 2021. En patinatge encara queda a Pequín 2022 l’actuació de Laura Barquero i Marco Zandron, que debuten divendres que ve.