Pequín 2022

Castellet: «Estic emocionada, és increïble; estic molt contenta»

  • La catalana ha aconseguit la plata en la prova de migtub de ‘snowboard’ als Jocs d’Hivern de Pequín

2
Es llegeix en minuts
EFE

La barcelonina Queralt Castellet, que ha aconseguit la primera medalla d’Espanya als Jocs Olímpics d’Hivern de Pequín 2022 al capturar la plata en la prova de ‘halfpipe’ de ‘snowboard’ (planxa de neu) disputada aquest dijous, ha declarat a Zhangjiakou, que està «emocionada» i «molt contenta» després d’acabar segona en una prova que va guanyar la gran favorita, la nord-americana Chloe Kim.

Castellet, nascuda fa 32 anys a Sabadell i que ha participat en els seus cinquens Jocs, va aconseguir d’aquesta forma la cinquena medalla olímpica espanyola en tota la història dels Jocs Olímpics d’Hivern, després de l’or de Francisco Fernández Ochoa en esquí alpí, a Sapporo 1972 (el Japó), i els bronzes de la seva germana Blanca –en aquest mateix esport, vint anys després, a Albertville (França)– i de Regino Fernández –en ‘snowboard cross’– i de Javier Fernández –en patinatge artístic–, als passats Jocs de Pyeongchang (Corea del Sud), fa quatre anys.

Notícies relacionades

«Estic emocionada, estic molt contenta; ha sigut un dia increïble; he aconseguit la medalla. ¡¡Iuuuhhuu!!», ha exclamat Queralt, en declaracions facilitades a EFE des de Zhanggjiakou per la Reial Federació Espanyola d’Esports d’Hivern (RFEDI). «Ha sigut increïble, he començat una mica malament i després m’han vingut tots els nervis, però he sigut capaç d’aconseguir la ronda que volia, en la segona; una ronda per la qual he estat treballant molt, molt temps. Molts anys. Estic molt contenta», ha manifestat Queralt a la Xina just després d’aconseguir la medalla de plata.

May Peus: «La Queralt s’ho mereixia, l’esport ha fet justícia amb ella»

May Peus, president de la Reial Federació Espanyola d’Esports d’Hivern (RFEDI) ha declarat a EFE des de Zhangjiakou que «ens n’alegrem moltíssim per la Queralt, que ha guanyat una medalla que arriba en un moment òptim per a ella, després de molts anys lluitant per aquesta medalla, molts anys treballant-la», ha explicat, en conversa telefònica amb EFE des de la Xina, el president de la federació espanyola. «Tenia dues medalles en mundials i li faltava aquesta, que és la primera medalla de plata per als esports d’hivern espanyols en uns Jocs. Dues medalles seguides en uns Jocs per al nostre país és una cosa inèdita», ha indicat el màxim mandatari de la neu espanyola. «La Queralt s’ho mereixia, la veritat és que l’esport ha fet justícia amb ella», ha comentat a EFE des de Zhangjiakou aquest dijous el president de la RFEDI.