La cita olímpica de Pequín

Javi Lliso aconsegueix el primer diploma espanyol i Castellet passa a la final

La ‘rider’ catalana va obtenir la quarta millor puntuació i aquesta matinada lluitarà per una medalla

Javi Lliso aconsegueix el primer diploma espanyol i Castellet passa a la final

RFEDI

2
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

«Només el fet de venir aquí ja era un somni. Així que arribar a la final i a sobre fer-ho bé per tenir un diploma és més que un somni. És brutal. He intentat utilitzar el cap més que el cor i he anat a assegurar, a fer el que sabia que podia fer bé i em donaria el resultat que volia». Així de feliç s’ha mostrat a Pequín Javi Lliso després de quedar sisè a la final disputada en el Big Air olímpic i aconseguir d’aquesta manera el primer diploma per a la delegació espanyola, en una matinada en què Queralt Castellet ha accedit a la final després d’una bona actuació amb la seva taula de ‘snowboard’ en el mig tub (‘halfpipe’).

Amb un discret primer salt, però dues grans execucions en el segon i el tercer, Lliso va arribar a una puntuació total de 171.50 que li va servir per aconseguir el diploma olímpic en la primera actuació espanyola d’esquí acrobàtic, on també va participar Thibault Magnin, que va ser eliminat en les sèries classificatòries. Tots dos, de tota manera, tenen dilluns vinent la possibilitat de tornar a classificar-se per a una final i lluitar entre els millors especialistes d’esquí acrobàtic en la prova de ‘slopestyle’ on a part de saltar s’han de superar diversos obstacles com baranes. És la modalitat que millor s’adapta a Lliso, l’esquiador madrileny de Colmenar Viejo que, igual com Magnin, acostuma a entrenar, quan no està competint, en l’‘snowpark’ del Tarter, a Andorra.

 Queralt Castellet, per la seva banda, va buscar la classificació per a la gran final en el ‘halfpipe’ de Pequín amb cap. La ‘rider’ de Sabadell sabia que no tenia cap necessitat de buscar trucs arriscats perquè l’important era guanyar-se la plaça. Aquesta matinada ja tindrà ocasió d’enlluernar el jurat i lluitar per superar la quarta plaça que va ocupar en la classificació, cosa que significaria la primera medalla per a la delegació olímpica espanyola a Pequín 2022. Les 12 finalistes partiran de zero amb idèntiques possibilitats d’accedir al podi.

La final, a partir de les 2.30 hores d’aquest dijous

Notícies relacionades

«Volia fer el Fs7 al final (un truc molt més complicat que els realitzats en la fase classificatòria), que m’hauria donat més punts, però al tenir una ronda que m’estava anant bé he assegurat i he fet un aeri per no tenir problemes i incrementar punts en la segona ronda», va reconèixer Castellet al final de la fase classificatòria.

Aquesta matinada, a partir de les 2.30 hores, Castellet disputarà la seva quarta final olímpica per buscar la seva primera medalla en uns Jocs. Fa quatre anys va haver de conformar-se amb un diploma. Ara intentarà sumar un podi als que ja té en campionats del món, Copa del Món i els prestigiosos X Games.