Dures imatges

El vídeo del tremend accident d’Egan Bernal

La televisió colombiana difon el moment en què el guanyador del Tour 2019 impacta contra un autobús

El vídeo del tremend accident d’Egan Bernal

Getty Images

1
Es llegeix en minuts

Notícies RCN ha publicat les imatges de l’accident que Egan Bernal va tenir fa dues setmanes quan va col·lidir contra la part posterior d’un autobús mentre s’entrenava. El vídeo, de les autoritats de trànsit de Cundinamarca (localitat on van passar els fets), recullen el moment exacte del xoc, que es va produir a una velocitat de 65 quilòmetres per hora.

La Fiscalia va concloure la investigació sense trobar cap culpable i la família va descartar denunciar perquè Egan estava practicant amb la bicicleta de contrarellotge amb la vista cap a baix, no va visualitzar l’autobús aturat per a la pujada o baixada de passatgers i el cotxe d’equip tampoc el va avisar a temps, de manera incomprensible ja que estava protegint el grup de corredors de l’Ineos mentre s’entrenava per carreteres colombianes.

Segons un comunicat de l’equip de treball i els familiars de Bernal, l’esportista ha sigut donat d’alta de la Clínica de la Sabana després d’estar dues setmanes a l’uci i ser sotmès a diverses cirurgies. Egan descansa ara en un domicili temporal que es troba a prop de la clínica on seguirà el procés de recuperació.

Notícies relacionades

«Cal destacar que la prioritat és la seva rehabilitació. No tenim un temps estimat per a la seva tornada a la bicicleta i entrenaments, això es veurà reflectit a mesura que es vagin fent teràpies i tinguem avenços», sentencia el comunicat.

En aquests moments, diverses fonts mèdiques citades per la premsa colombiana, descarten que el guanyador del Tour 2019 i Gir 2021 pugui tornar a competir aquesta temporada, on havia posat el focus en la seva tornada a la ronda francesa.