El partit de San Mamés

L’Espanyol punxa a Bilbao i arriba al derbi amb mala cara

• L’equip periquito es va avançar en el minut 3, però va repetir errors i es va deixar remuntar per la via ràpida. Els blanc-i-blaus continuen sense guanyar el 2022.

EFE/Luis Tejido

2
Raúl Paniagua

El derbi de Cornellà de diumenge que ve arribarà amb dos clubs amb sensacions antagòniques. El Barça es va reanimar amb la seva brillant victòria davant l’Atlètic i l’Espanyol va tornar a punxar aquest dilluns en una altra actuació que va corroborar el mal moment dels periquitos. Quatre jornades sense guanyar, amb un punt de 12 de possibles, és el balanç del bloc de Vicente Moreno, que va punxar a Bilbao (2-1) abans de rebre els blaugranes en un tram exigent de calendari. El Sevilla i el Vila-real seran els següents adversaris en una tram dur de febrer.

Sense Raúl de Tomás, sancionat per la seva absurda expulsió contra el Betis, el tècnic periquito va apostar per Dimata en lloc de Loren com a punta de llança. L’altra gran novetat va ser la titularitat de Vilhena a la banda esquerra, mentre que Embarba es va quedar a la banqueta.

Rotacions per a la Copa

Al davant, Marcelino va demostrar que tenia el cap posat en el dijous, quan l’Athletic s’enfrontarà amb el València en l’anada de les semifinals de Copa. Iñaki Williams i Muniain van ser suplents per a alleujament dels blanc-i-blaus.

En un ‘déjà vu’ del viscut dies abans davant els verd-i-blancs, l’Espanyol va tornar a colpejar primer. Contra els andalusos, el gol d’RDT va arribar en el minut 13. Ahir l’alegria es va produir abans. Als 3 minuts ja guanyava amb un gran gol de Vilhena, que va sorprendre Unai Simón després d’una passada de Puado.

Lluny d’aprendre la lliçó, l’Espanyol es va tornar a enfonsar per la via ràpida. L’Athletic va remuntar en tot just 10 minuts gràcies a un xut creuat de Sancet, en un gol validat pel VAR després de ser anul·lat per fora de joc, i un cop de cap d’Iñigo Martínez. La mateixa pel·lícula del divendres 21 de gener, el mateix desastre, la mateixa sensació d’inconsistència i fragilitat que està llastant els blanc-i-blaus en un amarg 2022.

Possible penal

Les males sensacions han arrossegat fins i tot el porter Diego López. La seva col·lecció de miracles, que va tenir el seu punt àlgid en el xoc contra l’Athletic a Cornellà, sembla liquidada. Torna a ser un porter terrenal.

Amb el 2-1 l’Espanyol va marxar als vestidors a reflexionar. De poc va servir. Tampoc hi va ajudar l’àrbitre, que va poder xiular penal per unes mans de Balenziaga. Moreno ho va intentar tot amb els canvis, però amb prou feines hi va haver opcions. Un míssil de Darder desviat per Unai va ser l’únic ressenyable d’un Espanyol sense ànima.