L’afició culer es retroba amb l’uruguaià

La incòmoda tornada de Luis Suárez al Camp Nou

L’uruguaià viu un moment complicat a l’Atlètic, on no seguirà la temporada vinent malgrat ser el màxim golejador de l’equip aquesta campanya. 

La incòmoda tornada de Luis Suárez al Camp Nou

EP

3
Es llegeix en minuts
Fermín de la Calle

Luis Suárez va ser rebut amb il·lusió a l’Atlètic. És més, Simeone mai havia mostrat aquesta predisposició per tancar un fitxatge com quan l’uruguaià es va posar a tret. Li va trucar i el va convèncer per venir al Metropolitano. I el ‘charrúa’ li va correspondre amb 21 gols que van impulsar els matalassers al títol de Lliga, que va arribar precisament a Valladolidamb un gol de l’uruguaià. Les llàgrimes d’alegria i ràbia de Suárez, que es va sentir maltractat en la seva sortida del Barcelona, van ser la imatge de la Lliga passada.  

Punt d’inflexió 

Però tot ha canviat molt a l’Atlètic des d’aleshores. Simeone està agraït al davanter, però hi ha un punt d’inflexió en la relació de tots dos. El 19 de desembre passat Suárez va ser substituït en el partit que l’Atlètic jugava contra el Sevilla. L’ariet no estava tenint protagonisme en el xoc i l’entrenador va decidir canviar-lo. I allà va esclatar tot. La frustració de l’uruguaià la va pagar amb Simeone, al qual va dedicar unes paraules que van quedar reflectides a totes les televisions. «¡‘Pelotudo’ de merda, sempre igual!», es llegia perfectament als llavis del davanter mentre sortia del camp.

El Cholo va voler restar importància a l’incident, però el cert és que no va passar inadvertit al vestidor. A Porto, l’entrenador va fer pública la seva admiració pel futbolista després de substituir-lo als 13 minuts de partit: «L’admiro, perquè amb 34 anys, jugant i havent guanyat tot el que ha guanyat, ha sortit perquè sentia que en el partit no anava a estar al cent per cent per respectar el que l’equip necessitava. I a més celebrar com va celebrar els gols parlen per si sol del que és Suárez». 

Luis Suárez va ser rebut per tot el vestidor de l’Atlètic amb els braços oberts. D’una banda, els pesos pesants, com Koke, rebien el ‘charrúa’ com un més del grup. Algú que arribava amb el suport de Simeone i que ràpidament es va integrar a l’anomenat ‘grup del mate’, al costat del seu compatriota José María Giménez, argentins com Ángel Correa, o membres de l’‘staff’ com el ‘Profe’ Ortega. Fins i tot Griezmann s’hi va sumar després de la seva tornada. Suárez es va sentir còmode des del primer moment i, de fet, va tenir una arrencada espectacular anotant dos gols i dues assistències en 20 minuts davant el Granada

No obstant, aquesta temporada el jugador, com l’Atlètic, no han començat amb bon peu la defensa del títol. L’equip arriba al Camp Nou en la quarta posició, a 14 punts del Reial Madrid i l’uruguaià suma set gols a la Lliga, ocupant la 18a posició en la classificació de golejadors lluny dels 17 de Benzema. Malgrat que la seva arrencada no està sent la desitjada, Suárez es manté com a màxim golejador de l’Atlètic aquesta temporada amb nou dianes. Igualat amb ell apareix Correa, amb quatre gols en els últims tres partits de Lliga. Però Suárez ja sap que el club blanc-i-vermell no compta amb ell el curs vinent i busca un davanter d’àrea al mercat per a la campanya 2022-23.

Retrobament amb l’afició culer

Notícies relacionades

En aquest context aterra Suárez al Camp Nou per acomiadar-se de la que va ser la seva afició, la del Barcelona, de la qual no es va poder acomiadar en el seu dia, ni amb la qual ha pogut retrobar-se en les visites de l’Atlètic al coliseu blaugrana per culpa de la covid. Preguntat per l’uruguaià en la prèvia del partit que enfrontarà atlètics i blaugranes, Simeone es va mostrar molt fred amb una resposta en la qual ni tan sols va anomenar el davanter: «Quan un arma un onze cerca les millors situacions dels futbolistes, tant físiques com mentals. I a partir d’allà farem la formació». 

Amb Cunha més enxufat a l’equip i Simeone reactivant Joao Félix, que va entrar en els plans culers fins en dues ocasions, Suárez podria començar a la banqueta i convertir en un revulsiu durant el partit.  Tot i així sembla clar que l’afició del Barcelona podrà acomiadar sobre la gespa l’uruguaià, el futur del qual sembla lluny de la Lliga espanyola la temporada vinent. D’Anglaterra a Turquia són molts els noms de clubs amb els quals se’l relacionen, però encara falta molta temporada per jugar-se.