Polèmica

El Rayo femení carrega contra el seu tècnic per unes declaracions que va fer «contràries a la dignitat de les dones»

El Rayo femení carrega contra el seu tècnic per unes declaracions que va fer «contràries a la dignitat de les dones»

EFE/Rayo Vallecano

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La plantilla del Rayo Vallecano femení ha emès un comunicat aquest dimarts mostrant el seu rebuig a les declaracions que el seu nou entrenador, Carlos Santiso, va realitzar fa quatre anys, a l’assegurar que són «contràries a la dignitat de les dones».

«Reprovem i rebutgem aquestes declaracions per ser contràries a la dignitat de les dones i que són d’una gravetat que no és acceptable en cap cas», van indicar les jugadores del Rayo en relació amb unes declaracions del seu tècnic el 2018, quan va enviar un àudio de WhatsApp al seu cos tècnic dient que els faltava «fer-ne una com els de l’Arandina».

El cas de l’Arandina es remunta a l’any 2017, quan tres jugadors del club burgalès van ser acusats d’agredir sexualment una menor d’edat. Al conèixer aquestes declaracions, les jugadores del Rayo han assegurat que seran «bel·ligerants contra expressions d’aquesta índole».

«Volem deixar clar que si aquestes paraules haguessin correspost a uns fets, nosaltres ho haguéssim denunciat de manera immediata davant l’autoritat judicial», afegeixen en el comunicat publicat a través de l’Associació de Futbolistes Espanyols (AFE).

Pla d’Igualtat

D’altra banda, el mateix sindicat va afirmar que «portarà aquest assumpte, com a membre que és, a la Comissió Negociadora del Pla d’Igualtat del Rayo Vallecano, perquè s’actuï en defensa de la dignitat d’unes professionals que ho continuen demostrant dia a dia».

Notícies relacionades

A més, el president del Consell Superior d’Esports (CSD), José Manuel Franco, va mostrar el seu suport a la plantilla del Rayo. «No puc entendre per què, en el Rayo Vallecano, es produeix una contractació que avergonyeix i que és l’últim que mereixen les nostres dones futbolistes», va advertir.

«Les declaracions de Santiso són nauseabundes, indignes i terrorífiques. Al vostre costat, Rayo Femení», va escriure el dirigent en el seu compte oficial de Twitter.