Agraïment als saudites

La Federació de Futbol admet que hi ha jugadors en la Supercopa d’Espanya sense vacunar

«Si no s’haguessin donat excepcions, ens haurien criticat l’absència de 8 o 10 jugadors», declara el president, Luis Rubiales

La Federació de Futbol admet que hi ha jugadors en la Supercopa d’Espanya sense vacunar
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Luis Rubiales, president de la Federació Espanyola de Futbol, va admetre aquest dijous en una entrevista a la SER que a la Supercopa de l’Aràbia Saudita han competit diversos futbolistes sense vacunar. El dirigent de l’organisme que organitza el torneig es va defensar amb mostres d’agraïment als saudites.

«És igual el que facis. Ho parlava amb el secretari general de la federació saudita. Quan els clubs ens truquen per preguntar si seguirem amb les pautes de vacunes com a la Champions o a l’Eurocopa, si es permetria viatjar a no vacunats amb PCR, amb normativa FIFA... Els hem dit que ho parlaríem amb el Govern perquè entenguin que l’esport genera excepcions».

«El Govern saudita ens va dir que es generarien excepcions. I se’ns critica. Si no n’hi haguessin hagut, ens haurien criticat la falta de 8 o 10 jugadors»

Luis Rubiales, president de la Federació Espanyola de Futbol

I va afegir: «El Govern saudita ens va dir que es generarien excepcions. I se’ns critica. Si no n’hi haguessin hagut, ens haurien criticat la falta de 8 o 10 jugadors. S’hauria dit que és un règim del s. XII. En la vida és igual el que facis, tot es criticarà. Estem contents que l’Aràbia Saudita hagi entès les nostres excepcions».

Sobre l’accés de les dones

En el seu missatge de complicitat amb el totalitari règim saudita i la seva federació de futbol, Rubiales va adoptar la postura de voler mantenir-se al marge d’interpretacions polítiques. «Nosaltres som una federació de futbol que arriba a un acord amb una altra federació. Hem trobat un acord magnífic per al futbol espanyol i per al saudita. No entro en les crítiques. Quan critiquen, parlen de política, de coses al marge del futbol. Hi ha moltes empreses que treballen aquí. Nosaltres estem fent un servei per al futbol espanyol i també estem organitzant-nos per muntar un mundial i aquí puc parlar amb molts altres presidents [...]».

Notícies relacionades

I, d’una posició defensiva, va passar a l’atac en la seva intervenció a la SER. «Em sorprèn que de vegades hi ha qui que, per posicionar-se, fa crítiques sense rigor. He sentit que les dones no entraran als estadis, i nosaltres vam firmar un acord perquè això no passés a la Supercopa. I hi estan entrant. Els canvis que hem produït en el nostre àmbit són molt més grans que algunes persones que, sense conèixer el que passa aquí, ens critiquen».

La federació percep uns 40 milions d’euros de l’Aràbia Saudita per traslladar el torneig al règim del desert, on se celebren els últims anys nombrosos esdeveniments internacionals de l’esport, atrets també pels generosos retorns. L’acord de la federació amb Riad s’ha prolongat fins el 2029.