Segons Forbes

Garbiñe Muguruza, la cinquena esportista més ben pagada del món

Garbiñe Muguruza, la cinquena esportista més ben pagada del món
2
Es llegeix en minuts

La tennista espanyola Garbiñe Muguruza va ser la cinquena atleta més ben pagada del món el 2021 al generar 8,8 milions de dòlars, segons un llistat revelat per la revista Forbes i que va liderar la japonesa Naomi Osaka amb 57,3 milions de dòlars.

Forbes, publicació especialitzada en negocis i finances, va donar a conèixer les 10 esportistes femenines que més guanys van obtenir l’any passat i que juntes van aconseguir 167 milions de dòlars.

Muguruza, de 28 anys, va tenir un destacat any en el seu esport al convertir-te en la primera ibèrica en guanyar les WTA Finals, assoliment aconseguit el novembre a Guadalajara, Mèxic. El seu bon any esportiu la va portar a col·locar-se al tercer lloc del rànquing de la WTA i va cridar l’atenció de noves marques per aconseguir ingressos fora del camp de sis milions de dòlars, per 2,8 milions en el tennis.

El 2021, Garbiñe va afegir a la seva cartera de marques a Jaguar i Nivea, que es van unir a altres que la recolzen des de fa temps com Adidas i Babolat.

Més diners amb la publicitat

Els 167 milions de dòlars que van aconseguir les 10 atletes amb més ingressos van ser un 23% més que el 2020 i van marcar un nou rècord que va superar els 143,3 milions de dòlars del 2013.

Osaka, de 24 anys i 14a millor tennista del món, va obtenir la majoria dels seus ingressos, 55 milions de dòlars, fora del camp gràcies a acords de patrocini de més de 10 socis, entre els quals sobresurten Louis Vuitton i Tag Heuer. Al camp, la japonesa va aconseguir 2,3 milions de dòlars, en gran part per guanyar l’Open d’Austràlia el febrer, el seu quart títol de Grand Slam en la seva carrera.

Serena Williams va repetir la fórmula d’Osaka i va produir la seva entrada de diners més gran, 45 milions de dòlars, per anunciants com Nike, Gatorade i DirecTV. Al camp, la jugadora de 40 anys, va obtenir 900.000 dòlars al participar en només sis tornejos. En total va tancar el 2021 amb 45,9 milions de dòlars.

Osaka i Williams són les úniques dones que van aparèixer al llistat dels 50 esportistes millors pagats del món independentment del sexe, la japonesa es va col·locar en el lloc 12 i Serena, en el 28.

Simone Biles, la quarta

La tennista nord-americana Venus Williams, germana gran de Serena, va ser al tercer lloc en la classificació Forbes amb 11,3 milions de dòlars, 11 dels quals obtinguts fora del camp. Simone Biles, gimnasta nord-americana, va ser la quarta millor de la llista Forbes amb ingressos de 10,1 milions de dòlars, 10 d’ells aconseguits fora de la seva activitat esportiva.

Notícies relacionades

Les altres integrants de la classificació Forbes són la golfista sud-coreana Jin Young Ko, amb 7,5 milions de dòlars en el sisè lloc; la jugadora de bàdminton índia P.V. Sindhu, amb 7,2 milions de dòlars en el setè, i la tennista australiana Ashleigh Barty, 6,9 milions de dòlars en el vuitè.

La segueixen la golfista nord-americana Nelly Korda, 5,9 milions de dòlars en el novè, i tanca la basquetbolista nord-americana Candance Parker, amb 5,7 milions.