L’Europeu d’handbol

Ian Tarrafeta, la perla de l’handbol espanyol

Ian Tarrafeta, la perla de l’handbol espanyol

RFEBM

1
Es llegeix en minuts

Té 23 anys acabats de fer i es presenta davant el seu primer gran repte amb la selecció . Però el seu nom no és nou per al món de l’handbol. Perquè fa temps que Europa ha après a pronunciar el cognom Tarrafeta. L’actual central del PAUC francès, nascut a Sabadell, ha anat col·leccionat elogis alhora que trofeus individuals durant tota la seva etapa formativa.

Va sorprendre per primer cop en els Campionats Autonòmics escolars, en què any rere any agafava les regnes del seu equip i es coronava l’MVP indiscutible per la seva capacitat de lideratge però també per la seva eficàcia de cara a porteria. De fet, durant el seu pas per les seleccions inferiors, en més d’una ocasió s’ha emportat el premi al millor central i el màxim golejador d’Europa.

Notícies relacionades

La seva visió de joc no deixa ningú indiferent. Menys encara la qualitat que desprenen les seves mans. Dirigeix des de la posició de central amb pausa i uns dots de màgia que el fan imprevisible. Domina com ningú els temps del joc, sap accelerar quan toca i en el joc associatiu arriba la seva millor versió. Amb un estil marca Espanya, Ian Tarrafeta s’ha colat en la llista de joves promeses mundials. I en l’Europeu d’Hongria i Eslovàquia arriba la seva gran oportunitat.

Tot i que el repte és majúscul. Perquè no només ha de fer front a les grans expectatives generades en la seva etapa formativa sinó que a més ha de substituir qui fa poc semblava insubstituïble. L’estrena del central català arriba després de la retirada del capità Raúl Entrerríos. Els experts diuen que el lloc està en bones mans, ell creu estar vivint un somni del qual no vol despertar. La seva hora ha arribat. Amb la selecció absoluta Ian Tarrafeta vol deixar les promeses per convertir-se en una realitat.