NORUEGA – ESPANYA (27-21)

Les ‘Guerreres’ sucumbeixen davant el poder noruec i lluitaran pel bronze en el Mundial d’handbol

  • Les pèrdues de pilota, l’eficàcia sota pals i el recital golejador de Mork tomben Espanya a Granollers

  • «El dol ens dura dos minuts; diumenge tenim una altra ‘final’», arenga Silvia Navarro

Les ‘Guerreres’ sucumbeixen davant el poder noruec i lluitaran pel bronze en el Mundial d’handbol

Alejandro García / Efe

2
Es llegeix en minuts
José María Expósito

Espanya lluitarà pel bronze diumenge (14.30 h, TDP) contra Dinamarca en el Mundial femení d’handbol. Tot i el caliu del públic de Granollers, Noruega ha sigut aquest divendres un rival massa gran per a les Guerreres a semifinals (27-21). A base d’empenta, Espanya va arribar amb empat al descans, però va sucumbir en la segona meitat (sense deixar de lluitar) davant la vigent campiona d’Europa i, sobretot, davant Nora Mork, que amb vuit gols va venjar la derrota de fa dos anys al Mundial del Japó.

La lateral del Vipers Krisiansand no va estar en aquella impressionant victòria espanyola a Kumamoto –com tampoc la portera Katrine Lunde, una altra de les claus de la semifinal amb 13 aturades–, per culpa d’un complicat genoll que l’ha fet passar pel quiròfan nou vegades. La seva tenacitat li va valer aquest divendres el pas a la final (la vuitena de la seva selecció, que ja compta amb 30 medalles internacionals) contra França. La campiona olímpica va remuntar contra Dinamarca, davant la qual les ‘Guerreres’ miraran de baixar només un esglaó, de la plata al bronze.

«Dos minuts de dol»

«Ens han condemnat les pèrdues de pilota, davant Noruega era necessari fer un partit perfecte», valorava Silvia Navarro, la capitana. «Però tenim dos minuts de dol, diumenge tenim una altra final», afegia. «Hem fallat molt de cara a porteria, i elles et maten al contraatac», reflexionava Silvia Arderius. 

La defensa d’Espanya, capital en el camí immaculat que havia portat la selecció a semifinals, havia de ser clau per tenir opcions, i de sortida la capitana, Carmen Martín, es va encarregar de marcar la ratlla tant per a les noruegues com per a les seves companyes. Espanya va aconseguir contenir les escandinaves en l’arrencada (3-3), però després va passar un mal moment per una confluència de factors: moltes pèrdues, poca fluïdesa en atac, alguna decisió arbitral qüestionable i un punt de mala sort amb algun llançament al pal. «Portem cinc atacs sense fer res, hem de ser més valentes», reclamava José Ignacio Prades després d’aturar el partit amb 7-3.

Pujada al descans

Notícies relacionades

Arderius va liderar aquesta arrencada de valentia per evitar que l’avantatge anés a més. Davant Alemanya ja van remuntar quatre gols, i contra la totpoderosa Noruega van somiar fer-ho. Shandy Barbosa va emergir al costat de Paula Arcos (clau en l’avançat per canviar la dinàmica del partit) per aconseguir una injecció anímica en els últims segons de la primera meitat: la defensa de l’últim atac noruec va acabar en un robatori i en l’empat al contraatac de Jennifer Gutiérrez (11-11), que va fer esclatar el Palau d’Esports de Granollers.

Però en la segona meitat van continuar arribant pèrdues de pilota (fins a 16), i Noruega les va castigar en extrem, com demostra el sis de sis de Kari Brattset Dale. Aviat les escandinaves es van posar amb un 21-16 que convertia la final en una quimera. La medalla, no obstant, continua sent possible.