El Barça resol el ‘clàssic’ femení en 23 minuts

• Dos gols i una assistència de Martens li donen la victòria a l’equip blaugrana a Valdebebas, que segueix amb ple de victòries aquesta tempotrada

FCB

1
José María Expósito

El Barça femení segueix la seva marxa imperial a la Lliga. El Reial Madrid no ha pogut evitar a Valdebebas que l’equip blaugrana sumi la 13a victòria en 13 jornades. El conjunt de Jonatan Giráldez ha deixat pràcticament resolt el ‘clàssic’ al descans (0-3) i les blanques només han pogut maquillar el resultat (1-3).

Amb Caroline Graham Hansen de nou a l’equip titular després dels seus problemes cardíacs, el Barça va culminar una dura setmana en què s’ha enfrontat (i derrotat) a Athletic, Arsenal i, ara, Reial Madrid. Les blanques venien de segellar el seu passi a quarts de final de Champions a Islàndia, en la tornada a la banqueta d’Alberto Toril i al camp de la seva estrella, Kosovare Asllani, però aviat van veure que el vigent campió d’Europa continua estant per sobre de les seves possibilitats.

En la primera arribada a porta de les blaugrana, Martens va marcar el 0-1 després d’una doble parada de Misa, que a la tercera ja no va poder fer res (m. 8). L’holandesa va servir després el córner en el qual Irene Paredes va cabotejar saltant per sobre de totes per anotar el segon (m. 18). I Martens tornaria a firmar el 0-3 en el minut 23 batent la sortida de Misa després d’un gran passi de Mariona.

Tot feia presagiar una golejada d’escàndol, però el Barça va baixar el ritme, potser per cansament o per economitzar energia, i el Madrid va aconseguir parar la sagnia. Després del descans, Asllani (que venia de marcar dos gols a la Champions), es va estrenar a la Lliga avançant-se a Paredes per batre Sandra Paños (m. 52). Malgrat el gol, la reacció del Madrid no va donar per a més que per a aquest maquillatge del resultat, la victòria més ajustada del Barça des de l’inici de Lliga.