Punt decisiu

Magnus Carlsen, campió del món d’escacs

El jugador noruec reté la corona i acaba amb el somni de Nepo de proclamar-se’n successor

Magnus Carlsen, campió del món d’escacs

AGENCIAS

1
Es llegeix en minuts
Antonio Madridejos
Antonio Madridejos

Periodista

ver +

Magnus Carlsen, de 31 anys, s’ha proclamat campió del món d’escacs a l’aconseguir aquest divendres el punt definitiu contra el seu rival, el jugador rus Ian Nepómniasxi, de la mateixa edat, en el que ha suposat la tercera victòria del noruec a Dubai, on s’ha celebrat la final de l’especialitat.

Notícies relacionades

Carlsen és el número u del rànquing des de gener de 2010 (porta gairebé 12 anys de domini absolut sobre els taulers) i el campió mundial des de novembre de 2013. Ningú de la seva generació pot amb ell (Karjakin, Caruana, Nepo, tots han caigut). Les esperances estan posades en Alireza Firouzja, de 18 anys, iranià nacionalitzat francès aquest any que viu una progressió meteòrica i que s’ha col·locat al número 2 del rànquing, així que s’espera amb ànsia el duel entre aquests dos mestres.

De fet, Nepo va resistir Carlsen amb successives taules fins que va arribar el sisè duel entre tots dos, divendres passat, quan el jugador noruec en vuit hores va guanyar la partida més llarga de la història dels mundials d’escacs. A partir d’allà, el jugador rus va entrar en crisi perquè havia comès un error garrafal que va sorprendre Carlsen, que va creure que era impossible que s’hagués equivocat, que potser es tractava d’una estratègia de Nepo, fins que va comprendre que es tractava d’un error incomprensible. Però aquest divendres ha arribat la partida decisiva i tenim nou campió, que no canvia i segueix dominant.

Temes:

Escacs