ESQUIVAR LA FAMA D’‘EQUIP ASPIRINA’

L’Espanyol acomiada l’any a Cornellà davant pitjor equip de la història

  • El Llevant, que porta 24 jornades sense guanyar, visita el club blanc-i-blau, que no tornarà a jugar a casa fins al 2022

  • Moreno, amb passat ‘granota’, no podrà comptar amb Fran Mérida, David López, Óscar Gil ni Dimata

L’Espanyol acomiada l’any a Cornellà davant pitjor equip de la història

RCDE

2
Es llegeix en minuts
José María Expósito

Llueix l’Espanyol uns números excel·lents a casa. «Al nivell dels millors», presumeix Vicente Moreno. I visita l’RCDE Stadium el cuer, un Llevant sense rumb que no guanya a la Lliga des de l’abril, que va ja pel tercer entrenador i que ha igualat la pitjor ratxa en la història de la competició. I malgrat tot això, o potser per això, ningú es fia del que pugui passar en un partit perillós des del mateix horari, les dues del migdia.

La fama d’‘equip aspirina’ ha acompanyat sovint l’Espanyol. Aquesta sensació que, si un club està en dificultats, dona per bo que el seu pròxim rival siguin els periquitos. Aquesta mateixa temporada, el conjunt blanc-i-blau es va veure sorprès pel Getafe quan els madrilenys eren cuers i tampoc havien guanyat cap partit. I dues jornades després no va poder rematar el Barça –que havia sumat dos punts dels 12 anteriors– per aigualir l’estrena de Xavi a la banqueta.

La situació del Llevant és molt pitjor. Les seves 24 jornades sense guanyar (des de l’abril, quan va batre l’Eibar) igualen la pitjor sèrie en tota la història de la Lliga, firmada per l’Sporting de la 97-98. Alessio Lisci (36 anys) ha rellevat a la banqueta Javi Pereira, que fa dos mesos va heretar el lloc de Paco López. Els seus davanters estan secs: Morales no marca des de l’octubre i Roger, des de l’11 de setembre. El que concedeixi el primer triomf als granotes per truncar la ratxa també passarà en certa manera a la història, i l’Espanyol no vol veure’s allà.

El passat ‘granota’ de Moreno

Notícies relacionades

Moreno, que es va formar dos anys al planter del Llevant, amb el primer equip del qual va arribar a disputar partits amistosos amb 16 anys, no vol anomenar-lo partit trampa, però sí que avisa que «pot portar a l’equivocació». «És un club que ha crescut moltíssim, té bons jugadors, ha tingut bons entrenadors, ha fet grans temporades i ara és l’únic que no ha guanyat. Això et diu com és capritxós el futbol i la dificultat de Primera», va reflexionar.

L’Espanyol no tornarà jugar a casa fins al 2022, ja que després visitarà Balaídos i Mestalla a la Lliga i al Cristo Atlético (Palència) a la Copa. Després de la derrota a Vallecas, mantenir el fortí de Cornellà és clau, per més que Moreno compti amb diverses baixes. Fran Mérida està sancionat, mentre que Óscar Gil, David López i Dimata són baixa segura per lesió. Calero i Wu Lei, que ahir no es va entrenar per un problema a les ungles dels peus, podrien anar convocats.