Atlètic-Mallorca (1-2)

Kubo li clava l’estocada a un Atlètic trasbalsat

  • El Mallorca va remuntar amb dos gols de Russo i Kubo en els deu minuts finals

  • Simeone va deixar fora de l’onze Luis Suárez, Lemar, Joao Félix i Carrasco pensant en Porto

Kubo li clava l’estocada a un Atlètic trasbalsat

@RCD_Mallorca

3
Es llegeix en minuts
Fermín de la Calle

Fiasco inesperat de l’Atlètic contra el Mallorca amb una derrota que confirma els símptomes alarmants en defensa i preocupants en atac dels matalassers. Després de marcar gràcies a Cunha, els de Simeone es van tirar enrere fent-se l’harakiri, al deixar entrar el rival dins el partit i encaixar el vuitè gol a pilota aturada de la temporada. L’estocada la va clavar Kubo amb una contra que va donar el triomf als vermells, confirmant que aquest Atlètic no és el mateix que va guanyar la Lliga la temporada passada.

Lesió de Savic

L’Atlètic va saltar al Metropolitano amb el cap a Porto, només així s’expliquen les absències de l’onze de jugadors com Luis Suárez, Lemar i Carrasco. Perquè Joao Félix i Trippier, que seran a Portugal, encara es recuperen de les molèsties que arrosseguen. Malgrat això, els blanc-i-vermells van sortir endollats, amb Cunha i Lodi molt actius. Mentre Simeone païa a la banqueta la lesió inesperada de Savic, que se’n va anar amb una punxada muscular en el minut 9 i es perdrà el partit de Champions, Lodi i Correa desaprofitaven les úniques ocasions clares locals de la primera part.

Però el Mallorca va entrar en el partit amb la baixa de Savic, el mariscal de la defensa atlètica, sense el qual els matalassers van recular i van deixar la possessió al rival. Els vermells es van poder avançar en tres ocasions. La primera d’Abdón Prats, que va deixar retratats els centrals atlètics abans d’engaltar un xut que va sortir a la vora del pal d’Oblak. Tres minuts després, Kang In Lee connectava una canonada que el porter eslovè es treia de sobre miraculosament, i dos més tard el mateix Lee llançava un obús just per sobre l’escaire atlètic. Simeone s’esgargamellava a la banqueta davant la desconnexió dels seus i marxava molt enfadat al vestidor en el descans, a què es va arribar amb un inquietant empat.

La segona meitat va començar com la primera, amb intensitat i domini blanc-i-vermell que convertia el partit en un monòleg. Però els de Simeone no acabaven de concretar la superioritat en ocasions de gol. Els falta paciència i brillantor per desxifrar les defenses contràries. Es repetia el guió de Cadis, però faltava tancar el mateix desenllaç perquè el Mallorca es resistia amb sobrietat. El Cholo va voler afinar l’atac amb l’entrada de Joao Félix i Lemar per dos desdibuixats De Paul i Griezmann. Canvis que es van traduir en una altra ocasió immillorable malgastada per Cunha, com en la primera meitat.

Gols i bogeria

Notícies relacionades

I va arribar el gol blanc-i-vermell en la jugada més estrambòtica del partit. Una bona assistència de Correa que rematava malament Cunha, però des del terra aconseguia recollir en segona instància la pilota i amb els tacs de la bota fer que entrés botant, tot i l’intent d’allunyar-la d’un defensor mallorquinista, i travessés la línia de gol. Un gol tan estrany com merescut, que va provocar un sisme en el partit. Luis García va fer un triple canvi i de sobte el Mallorca va aconseguir tenir la pilota i va arraconar l’Atlètic en qüestió de segons.

El gol no va provar bé als matalassers, que increïblement es van acular dins la seva àrea per defensar el gol de Cunha amb molt temps per endavant. I la valentia visitant va trobar el premi immediat en el minut 80, quan una centrada a l’àrea de Lee, en què Lodi es va distreure quedant-se clavat, va permetre la rematada de Russo. Empat en un partit boig que va tornar a canviar l’escenari amb el gol visitant. Perquè cada gol provava pèssimament a qui el marcava, que se n’anava enrere. L’Atlètic va estar a punt de treure profit del replegament vermell, amb una rematada de Felipe. Però va ser Kubo qui va aprofitar una contra lamentablement defensada per la defensa local en l’última jugada del partit per marcar el segon del Mallorca i assaltar el Metropolitano donant una sorpresa enorme. Ensopegada majúscula dels de Simeone, que no acaben d’arribar a la velocitat de creuer i continuen proposant un futbol a batzegades. I en aquesta situació arriba la primera final per als de Simeone aquesta temporada a Porto.

FITXA: ATLÈTIC 1 - MALLORCA 2