GOLF

Mor Lee Elder, el primer golfista negre que va jugar el Masters d’Augusta

El jugador de Texas va obrir el camí per a la diversitat racial i l’aparició de Tiger Woods en un esport als anys 70 dominat per blancs

Mor Lee Elder, el primer golfista negre que va jugar el Masters d’Augusta
1
Es llegeix en minuts

El golfista Lee Elder, el primer negre que va disputar el Masters de Augusta, ha mort als 87 anys, segons va anunciar aquest dilluns el PGA Tour en un comunicat.

Elder va morir diumenge a Escondido (Califòrnia, EUA) un any després que el novembre del 2020 rebés un homenatge en el Masters d’Augusta per la seva històrica participació el 1975.

A més, l’abril passat va formar part de la sortida honorífica del torneig al costat de Jack Nicklaus i Gary Player.

En un esport dominat llavors per les actituds masclistes i racistes, Elder es va convertir el 1975 en el primer golfista negre a jugar a Augusta (Geòrgia, EUA) després d’haver superat nombrosos obstacles de discriminació en la seva trajectòria.

Com ser recordat

La seva participació va contribuir a obrir les portes del golf a la diversitat racial i va facilitar el camí dècades després per a genis com Tiger Woods.

El PGA Tour va recordar al seu obituari d’Elder unes frases que va dir després d’aquella pionera presència al Masters d’Augusta.

«No vull ser recordat només per això. Vull ser recordat, si és que soc recordat, per haver sigut un bon golfista», va afirmar llavors als mitjans.

Nascut a Texas i criat per la seva tieta després de la mort dels seus pares, Elder va entrar al món del golf com a cadi i a poc a poc es va obrir pas com a jugador.

Al llarg de la seva carrera va guanyar quatre tornejos del PGA Tour i el 1979 es va convertir així mateix en el primer jugador golfista negre en participar en la Ryder Cup.

Notícies relacionades

El món del golf es va unir aquest dilluns per acomiadar Elder amb nombroses mostres d’afecte, com el missatge que va enviar a Twitter Jack Nicklaus.

«Lee va ser un bon jugador, però el més important és que va ser un bon home que era molt respectat per innombrables persones. El golf ha perdut un heroi amb Lee Elder», va escriure Nicklaus.

Temes:

Golf