Handbol

Les ‘Guerreres’ s’exhibeixen contra Eslovàquia (35-15)

La selecció espanyola de José Ignacio Prades sotmet Eslovàquia en 60 minuts amb 4 gols de Sole López, 2 de Silvia Arderius i una sòlida Merche Castellanos a la porteria

2

Victòria d’Espanya sobre Eslovàquia (35-15, 19-8 en el descans) al Pavelló Rei Felip VI de Boadilla del Monte de Madrid, en el segon partit de la primera jornada del XXIV Torneig Internacional d’Espanya d’handbol femení.

Començament de partit molt sòlid de les ‘Guerreres’, dominadores absolutes ja des dels primers minuts. José Ignacio Prades va apostar per un 6-0 defensiu, el que permetia que Silvia Navarro brillés sota pals. Eli Cesáreo es va encarregar d’obrir el marcador, aprofitant una fantàstica assistència de la «pantera» del Costa del Sol Màlaga Silvia Arderius, filtrant una passada entre l’entramat defensiu eslovac.

Eslovàquia, per la seva banda, tenia molts problemes per trobar el camí de la porteria rival, i això es traduïa en pèrdues de pilota que l’equip espanyol aprofitava per córrer i explotar recursos com el poderós braç de Lara González, que des de la mitjana distancia i en segona onada aconseguia obrir la primera bretxa (4-1) al marcador.

Espanya exhibia un ritme molt alt, imparable per Eslovàquia que, a més, topava amb la portera Silvia Navarro una vegada i una altra. La diferència és que, a l’àrea contrària, el combinat espanyol no afluixava, deixant veritables detalls de qualitat com el gol de Jénnifer Gutiérrez des de l’extrem, traient les teranyines de l’escaire.

El tècnic de l’equip visitant, Pavol Streicher, aturava el rellotge molt tard, amb 12-2 al lluminós, però almenys aconseguia parar l’hemorràgia. Espanya va afluixar una mica, abaixant un punt la velocitat i temperant el partit. Silvia Navarro, no obstant, mantenia l’alt a la porteria, cosa que permetia que les seves companyes arribessin al descans amb 11 gols d’avantatge.

Espanya havia completat una primera meitat brillant, sense patir cap pèrdua de pilota i aconseguint registres anotadors alts. L’única taca, potser, la falta d’efectivitat des de la línia dels set metres, una cosa que no es va reflectir al marcador.

José Ignacio Prades va modificari la fisonomia de l’equip espanyol, rotant jugadores, entre les quals Silvia Navarro, que deixaria el lloc a una inspirada Mercedes Castellanos, demostrant que Espanya disposa d’una sòlida porteria en vigílies del Campionat del Món d’handbol femení d’Espanya 2021.

Eslovàquia no corregia els seus errors i l’equip espanyol estava molt còmode, cosa que permetia que jugadores com Irene Espínola ho provessin des de la mitjana distància, o Soledad López recorres la pista de forma vertiginosa a la contra per enviar la pilota a la xarxa rival.

Espanya no cometia l’error de deixar-se portar per l’apatia rival i oferia una cara molt seriosa davant el seu públic, firmant una contundent victòria en vigílies de dos compromisos –el primer, demà a les 18.00 h contra Polònia– que semblen clau per conèixer el veritable nivell de les ‘Guerreres’ abans de la seva gran cita.