LA REPESCA EUROPEA

Itàlia o Portugal es quedaran fora del Mundial de Qatar després d’un diabòlic sorteig

  • Les dues últimes campiones d’Europa es jugaran una plaça a la final de la repesca si superen les seves semifinals

Itàlia o Portugal es quedaran fora del Mundial de Qatar després d’un diabòlic sorteig

Archivo

1
Es llegeix en minuts
José María Expósito

Itàlia o Portugal es perdran el Mundial de Qatar del 2022. El sorteig de la repesca ha decidit aquest divendres que les dues últimes campiones d’Europa s’enfrontaran entre si per una plaça, si abans compleixen a casa i eliminen Macedònia del Nord i Turquia, respectivament.

Dotze seleccions aspiren a les últimes tres places europees per al Mundial i el nou sistema de repesca ha resultat diabòlic per a les dues seleccions més fortes del sorteig. Com a caps de sèrie, s’evitaven entre si per a les semifinals. Itàlia rebrà a casa Macedònia mentre Portugal farà el mateix amb Turquia, però al quedar enquadrada en la mateixa ruta hauran d’enfrontar-se a la hipotètica final. Itàlia o Portugal, només en pot quedar una.

Molt menys nivell, tot i que sí igualtat extrema, ofereix la ruta A. Escòcia rebrà Ucraïna, i Gal·les jugarà a casa contra Àustria. Les guanyadores de les dues eliminatòries a partit únic lluitaran pel bitllet a Qatar.

Finalment, la ruta B va oferir un interessant Rússia-Polònia. El guanyador del xoc es mesurarà al que guanyi del Suècia-República Txeca.

Notícies relacionades

Les semifinals se celebraran el 24 i 25 de març al país de les seleccions cap de sèrie, en funció dels seus resultats en la fase de grups. La seu de les tres finals, el 28 i 29 de març, es decidirà per sorteig.

Ja classificades per al Mundial després de guanyar els seus respectius grups hi ha les següents seleccions europees: Alemanya, Dinamarca, Bèlgica, França, Croàcia, Espanya, Sèrbia, Anglaterra, Suïssa i els Països Baixos.