El Sevilla segueix amb vida i ha de guanyar a Salzburg

• Els quatre equips del grup tenen opcions de passar encara

@sevillafc

3
EFE

El Sevilla es va imposar 2-0 al Wolfsburg alemany, amb gols de Joan Jordán al començament i de Rafa Mir en la prolongació, i va aconseguir la seva primera victòria en aquesta fase de grups de la Lliga de Campions, i a l’última jornada depèn de si mateix per estar en els vuitens de final, per a la qual cosa haurà de guanyar a Àustria davant el Salzburg. Era una final per al Sevilla, que es va plantar en aquesta cinquena i penúltima jornada de la fase de grups sense conèixer la victòria, amb tres empats i una derrota, i tres punts que el col·locaven com a cuer, tot i que per l’atapeït de la classificació les opcions d’estar en els vuitens encara eren reals.

Baixes significatives

Amb la formació alemanya també enxufada en la lluita, amb dos punts més que els espanyols, els comptes més clars dels de Julen Lopetegui passaven per guanyar aquest dimarts i també d’aquí dues setmanes a Àustria. Els sevillistes, amb quatre baixes per lesió significatives, com les de Jesús Navas, el marroquí Youssef En-Nesyr, l’argentí Erik Lamela i Suso Fernández, van saltar al camp amb l’argentí Alejandro ‘Papu’ Gómez i l’hispanomarroquí Munir El Haddadi a dalt, mentre que en aquesta ocasió Rafa Mir es va quedar a la banqueta.

En el Wolfsburg, el seu entrenador Florian Kohfeldt va posar el porter austríac Pavao Pervan per cobrir la baixa d’última hora del seu porter titular, el belga Koen Casteels, al donar positiu per coronavirus, i va col·locar en la davantera el neerlandès Wout Weghorst i Lukas Nmecha. La formació local, com no podia ser de cap altra manera, va sortir amb força cap a l’àrea germànica i ja als nou minuts el central francès Jules Kounde va provar a l’avui meta del Wolfsburg, però va ser poc després quan Joan Jordán, també de cap en l’àrea petita després d’una centrada des de la dreta del croat Ivan Rakitic, va aconseguir l’1-0 que va posar aviat la situació al seu favor per als sevillans.

Puntada al travesser

No van voler els del tècnic guipuscoà especular amb el resultat i van mantenir la idea de ser protagonistes amb la pilota, tot i que el conjunt visitant també va tenir clar que no valia defensar i als vint-i-tres minuts va estar a prop de l’empat amb una forta puntada de Nmecha, tot i que entre el porter marroquí Yassine Bono i el travesser ho van impedir. Aquesta jugada va semblar un punt d’inflexió perquè el partit s’equilibrés, amb una dura pugna en el centre del camp i sense que el Sevilla tingués la mateixa profunditat que en l’arrencada, malgrat que Jordán es va posar una altra vegada de gol en una passada llarga del lateral argentí Marcos Acuña en la que va ser l’última acció de perill abans del descans en les dues àrees.

En la segona part, l’equip que entrena l’alemany Florian Konfeldt va avançar línies per dificultar la sortida del Sevilla i amb el pas dels minuts va agafar una mica de confiança davant un rival sense gaire velocitat per buscar un segon gol tranquil·litzador, malgrat que sí que va disposar d’algunes oportunitats davant Pervan.

El problema per als locals va ser que aquest gol no arribava i el beneficiós per als visitants que, sense arribar davant Bono, mantenien el marcador ajustat per buscar aquesta urpada en algun moment aïllat que revolucionés el partit. En aquesta pugna, va ser el Sevilla el que va colpejar molt al final, en el minut 97, amb un gol de Rafa Mir, que havia sortit pocs abans i que no va desaprofitar una bona centrada de l’argentí Lucas Ocampos.

FITXA: SEVILLA 2– WOLFSBURG 0