Tennis

La Xina publica dos suposats vídeos actuals de Shuai Peng, insuficients per a la WTA

L’organisme que regeix el tennis femení mundial amenaça de deixar de jugar a la Xina si no s’aclareix la situació de la tennista

La Xina publica dos suposats vídeos actuals de Shuai Peng, insuficients per a la WTA
2
Es llegeix en minuts

El president de la WTA, Steve Simon, va reiterar, en una carta a l’ambaixador de la Xina als Estats Units, la seva intenció d’eliminar els tornejos al país asiàtic si no s’aclareix el cas de Shuai Peng.

La tennista, exnúmero u del món en dobles, es troba en parador desconegut des que el passat 2 de novembre va denunciar abusos sexuals per part de l’exviceprimer ministre xinès Zhang Gaoli. Només mitjans afins al Govern xinès han distribuït imatges de Peng en els últims dies, mentre que la WTA s’ha intentat posar en contacte amb ella, sense èxit.

Simon, en una carta a l’ambaixador xinès als Estats Units, li ha demanat que permetin que Peng abandoni el país o que pugui tenir una reunió amb ella, sense ningú més a la sala, per confirmar que es troba bé, i que es prengui seriosament i s’investigui la seva acusació d’abús sexual a l’exlíder xinès.

«Si les nostres peticions no es compleixen, no tindrem cap altra opció que reconsiderar si tornarem a jugar a la Xina. Si Shuai Peng no està segura, no pot viatjar o parlar amb llibertat, res ens assegura que les nostres jugadores puguin estar protegides en aquest país», va dir.

El diari internacional del Govern xinès ‘Global Times’ ha publicat aquest dissabte dos vídeos de la tennista, gravats el mateix dia, d’acord amb la informació que estudia el mitjà.

«He aconseguit dos vídeos que demostren que Peng Shuai estava sopant amb el seu entrenador i amics en un restaurant. El contingut del vídeo mostra clarament que van ser gravades dissabte, hora local de Pequín», ha publicat l’editor cap del ‘Global Times’, Hu Xijin, al seu compte de Twitter.

Així mateix, també ha confirmat que les imatges de l’esportista que van aparèixer al seu compte de la xarxa social Wechat són recents. «En els últims dies, s’ha quedat a casa seva voluntàriament i no volia que la molestessin. Aviat es presentarà en públic i participarà en algunes activitats», ha assegurat Hu.

Notícies relacionades

Simon va assegurar, a més, que és un bon senyal veure els vídeos de Shuai Peng en un restaurant de Pequín, però ho considera insuficient perquè no queda clar si la tennista xinesa es troba en llibertat.

«Malgrat que és bo veure-la, no queda clar si ella és lliure i pot prendre decisions per si sola, sense que l’obliguin o hi hagi interferències externes. Aquests vídeos són insuficients. Com he deixat clar des del principi, estic molt preocupat per la salut i la seguretat de Shuai Peng i pel fet que les seves acusacions d’abusos sexuals hagin sigut censurades i amagades», va afegir.