Cimera climàtica

L’esport es compromet a reduir el 100% de les seves emissions el 2040

  • Més de 280 organitzacions, entre elles la FIFA, la Fórmula 1 i el COI, firmen l’acord.

L’esport es compromet a reduir el 100% de les seves emissions el 2040

EFE

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El món de l’esport ha acordat comprometre’s amb l’acció climàtica i s’ha compromès a reduir les seves emissions de gasos amb efecte hivernacle a la meitat com a molt tard el 2030 i a arribar a la neutralitat climàtica 10 a anys més tard, segons ha anunciat l’‘Ambició de nous objectius per a l’acció climàtica en l’esport’ en el marc de la XXVI Conferència de les Parts de la Convenció Marc de Canvi Climàtic (COP26), que se celebra a la ciutat escocesa de Glasgow (Regne Unit).

Els membres que formen part d’SC4A (Compromís de l’Esport per a l’Ambició, en les seves sigles en anglès) i que han firmat l’acord ascendeixen a 280 organitzacions esportives, entre les quals figuren el Comitè Olímpic Internacional, la FIFA, Athletics Kenya, BBC Sport, la Fórmula 1, la Premier League i Munster Rugbi.

A més, els signataris es comprometen amb aquests nous objectius a posar en marxa plans que incloguin accions concretes que es puguin adoptar per implantar els objectius el 2030 (50% menys d’emissions) i que el progrés sigui analitzat de manera anual.

Al 50% el 2030

Els nous i ja existents membres de l’SC4A estan cridats a adoptar noves metes sota aquest marc i a animar les organitzacions esportives, equips, atletes i fans a un esforç concertat per establir un camí per a l’acció climàtica i a incrementar la preocupació per la urgència que es requereix per arribar als objectius de l’Acord de París contra el canvi climàtic.

«Més de 280 organitzacions esportives s’han compromès amb aquests ambiciosos objectius per alinear l’esport amb els objectius de l’Acord de París», ha destacat la secretària executiva de la Convenció Marc de Canvi Climàtic, Patricia Espinosa, en el llançament dels nous objectius de l’esport en la COP26.

Espinosa ha celebrat que el sector ha pres amb «entusiasme» el repte, però també vol que es faci més i més ràpid. «Aquestes organitzacions estan ara compromeses a reduir les seves emissions al 50% el 2030 com a molt tard i a aconseguir emissions netes zero el 2040», ha elogiat.

‘Race to Zero’

Notícies relacionades

Així mateix, en el marc de la COP26 han anunciat els signants que oficialment entren en la »Race to Zero» (Carrera per a zero emissions) que és una coalició compromesa amb iniciatives per a arribar a zero emissions que representa 733 ciutats, 31 regions, 3.067 empreses, 173 grans inversors i 622 altes institucions educatives.

En la presentació del compromís de l’esport contra el canvi climàtic i en les sessions que s’estan celebrant sobre el futur de l’esport i el clima han participat «un nombre de llegendes esportives». En les paraules de presentació del compromís han participat el Príncep Albert II de Mònaco, el membre del Consell de la FIFA Isha Johansen.