NOVETAT EN EL FUTBOL

L’Intercity porta el futbol espanyol a la borsa

  • L’entitat alacantina, de la Segona RFEF, es converteix en el primer club de futbol espanyol en incorporar-se al Mercat de Valors

  • La sortida, amb un valor de 5,5 milions, s’ha produït aquest divendres amb la benedicció de Javier Tebas

L’Intercity porta el futbol espanyol a la borsa
4
Es llegeix en minuts

Campana. Compra. Ven. Aquest divendres, l’Intercity ha escrit el seu nom en la història del futbol espanyol, al convertir-se en el primer club nacional en cotitzar a la borsa. L’acte s’ha celebrat amb magnificència a l’emblemàtic edifici que el mercat borsari té a Madrid. Al club alacantí li han obert les portes i l’han acollit amb els braços oberts, en un primer pas que s’espera puguin seguir en el futur altres entitats. El primer, això sí, sempre serà l’Intercity.

Amb la presència de la plana major del club, encapçalada pel president del club Salvador Martí, i la figura al seu costat de Javier Tebas, president de LaLiga, i Albert Soler, president del Consell Superior d’Esports (CSD), l’acte ha comptat amb la icònica imatge del toc de campana com a epicentre d’unes hores en les quals el modest i jove club alacantí ha sigut protagonista en un dels llocs més poderosos del país.

«Fa cinc anys vam començar un projecte des de zero i ara estem aquí, havent complert tots els objectius que ens havíem plantejat», va asseverar Martí en l’inici del discurs de la posada de llarg de l’Intercity. «Ens sentim com quan els jugadors disputen un ‘play-off’ d’ascens. Ens venen tots els records d’aquest procés i el treball no només dels directius sinó de la resta de personal del club. És emocionant obrir aquest camí perquè s’hi incorporin els altres», va afegir.

Des de Primera Regional

Martí va reconèixer que durant les últimes setmanes han rebut moltes consultes per poder entrar al projecte. «És un ascens de categoria a nivell de transparència. Passem de ser privat a públic. El club ara és de tots», va explicar el president de l’Intercity, que va recalcar especialment aquest canvi de xip i obertura de l’opacitat dels clubs de futbol a la transparència.

El projecte esportiu, econòmic i social de l’Intercity es va posar en marxa el 17 de juny del 2017 després d’un acord amb el GCD Sant Joan per ocupar la seva plaça a Primera Regional. Després de quatre temporades d’existència, l’equip alacantí ha aconseguit tres ascensos de categoria, fins a situar-se a Segona RFEF, el quart esglaó del futbol espanyol, i fixa el seu objectiu a arribar al més aviat possible al futbol professional.

El CF Intercity ha aconseguit atraure accionistes d’altres entitats futbolístiques per invertir en aquest innovador projecte. Així ho reconeixia el mateix club, que compta entre els seus inversors amb l’exfutbolista Juanfran Torres, a l’assenyalar que «a Alacant, per exemple, hi ha molts accionistes i abonats de l’Hèrcules per una qüestió sentimental que també han optat per adquirir accions de l’Intercity», va apuntar Salvador Martí, president del consell d’administració i màxim accionista del club.

«Estic segur que és una qüestió de temps que s’hi incorporin més clubs. Els socis volen transparència i aquest és un camí cap a això», va confessar Martí. «És un camí nou que obrim als aficionats. Una cosa és ser d’un equip i una altra de diferent que el club sigui teu. Poden decidir el futur de l’Intercity», va afegir.

L’objectiu: el futbol professional

El màxim mandatari i fundador de l’Intercity també va parlar del futur de l’entitat, la meta de la qual segons el document presentat per a la seva sortida a borsa és ambiciós: Primera Divisió. «El club es crea amb objectiu de ser sostenible i cal arribar al futbol professional. L’objectiu és ser punter i fora del futbol professional no és possible, per la qual cosa fins aquell moment haurem de recolzar els accionistes per conformar una plantilla que ens porti a aquest futbol professional», va declarar. «L’ascens és un objectiu, però també tenir un estadi propi i una Ciutat Esportiva perquè creixi la pedrera», va afegir.

Tebas va tenir unes boniques paraules per als gestors de l’Intercity. «M’agraden aquests bojos i agosarats que es posen reptes difícils. Aquí esteu i segur que funcionarà bé. És un abans i un després en el que poden ser estructures societàries de clubs de futbol. Hi ha molts clubs que haurien d’emprendre aquest camí perquè és una manera de socialitzar l’entitat. Seguiu endavant amb aquestes bogeries, no ho deixeu. Sou pioners i la indústria del futbol us ho agrairà

Notícies relacionades

«Avui és un dia molt important per a la indústria del futbol amb la fita de la sortida a Borsa de l’Intercity. Segur que no serà últim, tot i que tampoc sortiran tots. Obriran camí a una nova forma de gestionar un club», va declarar Tebas.

El president de la patronal de clubs va elogiar «bogeries» com la de l’Intercity i va convidar els gestors del club alacantí que continuïn el camí d’aquest projecte, convidant-los a més a presentar les seves idees a la seu de LaLiga.

Temes:

Javier Tebas