Anunci viral

L’emotiu vídeo d’un futbolista australià sortint de l’armari

Josh Cavallo explica que sempre va sentir la necessitat d’ocultar-se perquè estava avergonyit de la seva homosexualitat

L’emotiu vídeo d’un futbolista australià sortint de l’armari
2
Es llegeix en minuts

El futbolista australià Josh Cavallo va anunciar aquest dimecres la seva homosexualitat en un emotiu vídeo publicat a les xarxes socials, que ha sigut aplaudit i recolzat per companys i exesportistes d’elit.

«Ha sigut un viatge arribar a aquest punt en la meva vida, però no podria ser més feliç amb la meva decisió de sortir de l’armari. He estant lluitant amb la meva sexualitat durant més de sis anys i estic content de poder aparcar-ho», va declarar el centrecampista de l’Adelaide United, de 21 anys, en un vídeo compartit en el compte del seu club.

El jove, que es va definir com una persona «molt reservada», va explicar que sempre va sentir la necessitat d’ocultar-se perquè estava avergonyit de la seva homosexualitat.

«Avergonyit perquè mai seria capaç de fer el que volia i ser gai. Ocultant qui era realment, per perseguir un somni que sempre vaig desitjar de petit. Jugar a futbol i ser tractat igual que els altres mai va ha semblat una realitat», va afirmar Cavallo.

Sentiments ocults

El jove va relatar com ser un futbolista gai a l’armari li va fer aprendre a ocultar els seus sentiments «per encaixar en el motllo del futbolista professional» i va descriure com «créixer sent gai i jugar a futbol eren dos mons que mai s’havien creuat».

«He viscut assumint que aquesta era un tema del qual mai podria parlar», va dir.

En aquest sentit, va afirmar que volia canviar el silenci amb què altres jugadors viuen la seva sexualitat, al convertir-se en el primer futbolista en actiu d’alt nivell a declarar públicament que és gai.

L’exfutbolista australià Craig Foster, un destacat activista en favor dels drets humans, va aplaudir a les xarxes socials el missatge de Cavallo.

«Ningú hauria d’haver d’ocultar qui és, a la pilota no li importa el color, la raça, la religió, el gènere o la sexualitat», va remarcar Foster, internacional amb el seu país en 29 ocasions.

Reaccions

Els companys de l’Adelaide United també van mostrar públicament el seu suport al jugador australià, entre ells l’espanyol Javi López, que va disputar més de 250 partits amb l’Espanyol de Barcelona.

«Felicitats per la teva valentia i orgullós de tu», va dir el futbolista espanyol.

El cas més pròxim és el del també australià Andy Brennan, que el 2019 es va declarar homosexual quan jugava a la segona divisió australiana, tot i que havia jugat abans en la màxima categoria del país per al Newcastle Jets.

Notícies relacionades

Thomas Hitzlsperger, exjugador alemany de l’Aston Villa, Stuttgart, Lazio, West Ham, Wolfsburg i Everton és el futbolista més prominent en haver reconegut la seva homosexualitat, però ho va fer un any després de la seva retirada el 2013.

El nord-americà Robbie Rogers, que va arribar a jugar al Leeds de la Premier League anglesa, també va revelar que era gai després de penjar les botes aquell mateix any.