Olimpisme

Pequín, en guàrdia davant els rebrots 100 dies abans dels Jocs Olímpics d’Hivern

L’organització revela el blindatge de la cita en l’inici del compte enrere per als Jocs

Pequín, en guàrdia davant els rebrots 100 dies abans dels Jocs Olímpics d’Hivern

Wu Hong / Efe

2
Es llegeix en minuts

Pequín va revelar dimecres el disseny de les medalles dels pròxims Jocs d’Hivern amb motiu del començament del compte enrere de 100 dies fins a la cita olímpica, que se celebrarà sota estrictes mesures preventives contra la Covid-19, de la qual hi ha rebrots en diverses regions xineses, entre elles la capital.

Malgrat la petita escala del rebrot (643 casos actius en tot el país), Pequín ja ha demanat a la població que limiti els viatges i ha prohibit l’entrada a la ciutat a les persones que hagin estat recentment en àrees on s’hagin detectat casos.

Aquesta setmana, els organitzadors de la Marató de Pequín van suspendre la carrera d’aquest any, prevista per al 31 d’octubre, «per evitar la propagació del coronavirus».

La capital, en la qual hi havia dimarts 28 casos actius, vol controlar així la pandèmia 100 dies abans de la celebració els Jocs, que la convertiran en la primera ciutat del món a celebrar uns Jocs Olímpics d’Estiu (2008) i d’Hivern.

La flama, a Pequín

La flama olímpica va arribar a Pequín la setmana passada procedent d’Olímpia, a Grècia, i recorrerà diversos punts del país asiàtic per incentivar la població a practicar esports d’hivern abans del seu relleu, previst per entre el 2 i el 4 de febrer a les tres seus de la cita olímpica, Pequín, Yanqing i Zhangjiakou.

En aquell moment, la ciutat serà objecte d’atenció internacional, de manera que les autoritats volen evitar tant sí com no un rebrot a gran escala i apliquen al peu de la lletra la ja habitual política xinesa de tolerància zero contra la Covid.

El mes passat, el Comitè Olímpic Internacional (COI) i el Comitè Organitzador de Pequín 2022 van anunciar les mesures de prevenció per als Jocs, que inclouen una quarantena prèvia de 21 dies després d’arribar a Pequín als atletes que no estiguin vacunats i l’exclusió de públic de l’estranger.

Els que arribaran a la Xina hauran de prendre’s la temperatura 14 dies abans i s’hauran de sotmetre a dues proves d’àcid nucleic en les 96 hores prèvies d’agafar el vol.

Notícies relacionades

Quan arribin al país asiàtic, els atletes i periodistes s’hauran de mantenir durant la seva estada a la capital xinesa en un circuit tancat que cobrirà totes les seves necessitats i cenyir-se a les mesures preventives, sota pena de desqualificació o expulsió per als atletes, segons ha anunciat avui el comitè organitzador.

Pequín 2022 serà la tercera cita olímpica consecutiva que se celebrarà a Àsia, després de la de 2018 de Pieonchang (Corea del Sud) i els passats Jocs de Tòquio.