Natació

Mireia Belmonte busca entrenador per a París 2024

La nedadora badalonina es prepara pel seu compte després de trencar la seva vinculació amb Fred Vergnoux, el tècnic que la va tutelar des del 2010

Mireia Belmonte busca entrenador per a París 2024

EFE

2
Es llegeix en minuts

Mireia Belmonte, la millor nedadora espanyola de la història, ha dit aquest dimarts a Múrcia que el seu objectiu són els Jocs Olímpics de París 2024, als quals està «segura» que arribarà «en la millor forma possible», tot i que avui no té entrenador i en busca després de trencar el seu vincle amb el francès Fred Vergnoux.

L’esportista de Badalona ha participat en els actes de la benvinguda universitària de la Universitat Catòlica San Antonio, de Múrcia (UCAM), en la qual cursa estudis.

Mireia Belmonte, que el 10 de novembre complirà 31 anys, ha estat durant els últims anys amb Vergnoux, el fitxatge del qual pel club Metropole canari fa canviar de plans a la que ha sigut la seva pupil·la des del 2010, primer al CN Sabadell i des del 2013 al Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat, dins del grup de nedadors becats per la Federació.

«És un moment una mica estrany, perquè no sé qui m’entrenarà i per ara estic en mode autodidacte per no perdre gaire la forma com a treball previ a quan em posi a fer-ho més exhaustivament amb un tècnic», ha comentat qui continuarà pertanyent al club UCAM Fuensanta, de Múrcia.

La campiona olímpica, mundial i europea no va rendir al seu millor nivell el passat estiu en els Jocs de Tòquio i les molèsties físiques a les espatlles amb què va arribar li van passar factura. La nedadora, que va ser quarta en la prova de 400 metres estils com a millor resultat, ja s’ha recuperat gràcies al descans i que «el dolor ha baixat bastant», ha indicat.

«Mai m’han faltat ànim ni forces, ja que en això sempre estic al màxim i no hi ha problema», ha declarat. «He d’escoltar al meu cos i veure com reacciona. A partir d’aquí, prendré les meves decisions», ha matisat.

Moment emotiu

Ha aprofitat la seva estada a Múrcia per donar una agradable sorpresa a María, una nena que pateix una malaltia rara i que practica la natació inspirada per la seva esportista favorita, guanyadora de quatre medalles olímpiques i 16 en campionats del món.

María, natural d’Elx (Alacant) i amb mucopolisacaridosi tipus I, per a la qual necessita un tractament especial que pal·liï l’absència d’un enzim precís per descompondre molècules, tenia la il·lusió de conèixer Mireia i ho ha fet al monestir de Los Jerónimos, seu de la UCAM a la pedania de Guadalupe de Maciascoque.

La petita, que neda des que tenia un any i s’entrena cinc dies a la setmana, ha estat acompanyada pels seus pares i la seva germana en el moment de veure la seva ídol, amb la qual ha compartit una estona.

«Ha sigut molt emotiu. Sempre és bonic veure que una nena té en tu una referència i en aquest cas ella és nedadora i s’entrena cada dia fixant-se en mi i això és un orgull que em dona molt ànim i molta força per seguir endavant», ha afirmat Belmonte.

Notícies relacionades

L’esportista també ha tingut l’ocasió de començar a planificar el seu curs acadèmic amb els professors del grau en Publicitat i Relacions Públiques que estudia.

«He fet algunes tutories. L’important és no deixar-ho i anar traient les assignatures a poc a poc. Cal tenir la mateixa constància que tinc amb l’esport i saber que el dia de demà, quan deixi de nedar, tindré una base acadèmica», ha explicat