Un Mundial cada dos anys: diverses federacions europees i la UEFA s’enfronten a la FIFA

Infantino, president de la FIFA, manté aquest dimecres una reunió per avançar amb el pla d’una Copa del Món bianual

Un Mundial cada dos anys: diverses federacions europees i la UEFA s’enfronten a la FIFA
1
Es llegeix en minuts

Diverses federacions de futbol europees podrien estar disposades a abandonar la seva condició de membre de la FIFA si aquesta continua endavant amb els seus plans de celebrar un Mundial cada dos anys a partir del 2026.

Més d’una dotzena de federacions han apostat que aquest dràstic moviment podria ser possible si l’ens rector del futbol mundial no varia els seus plans futurs sobre la Copa del Món. Aquest dimecres, Gianni Infantino presideix una trobada amb aquest tema sobre la taula i Arsene Wenger, principal responsable del projecte, està tenint aquesta setmana reunions telemàtiques amb els seleccionadors nacionals per conèixer la seva opinió.

Des que la FIFA va anunciar la idea de passar de quatre a dos anys la celebració del Mundial de Seleccions, la UEFA i la CONMEBOL ja van mostrar la seva ferma oposició a aquests plans. El Comitè Olímpic Internacional (COI) tampoc n’és partidari i les principals lligues europees també l’han rebutjat.

Sortida com a protesta

Notícies relacionades

La setmana passada, la Federació Danesa de Futbol, va advertir en un comunicat aquesta possible ruptura. «En el pitjor dels casos i com a última mesura, no es descarta que tot pogués conduir les federacions a optar per sortir de la FIFA en protesta i per la falta de desig cap a la nova configuració», va apuntar el seu president, Jesper Moeller.

Segons dicten els estatuts de la FIFA, els seus membres poden deixar de pertànyer a l’organisme al final d’any i després d’haver-ho avisat amb sis mesos d’antelació. Això els permetria continuar jugant en competicions que organitzessin les seves confederacions, però no en les de l’ens rector del futbol mundial.