NIL SOLANS, VUITÈ

Neuville guanya el Ral·li Catalunya amb Sordo al podi

  • El pilot belga repeteix triomf a Salou i dona un cop de mà a Ogier, que arribarà a l’última cita amb 17 punts d’avantatge sobre Evans

  • El pilot francès, que aspira al seu vuitè títol, no disputarà l’any que ve tot el calendari del WRC

Neuville guanya el Ral·li Catalunya amb Sordo al podi

Enric Fontcuberta / Efe

2
Es llegeix en minuts
José María Expósito

El belga Thierry Neuville (Hyundai) ha guanyat aquest diumenge el Ral·li Racc Catalunya-Ral·li d’Espanya per davant del gal·lès Elfyn Evans (Toyota) i de l’espanyol Dani Sordo (Hyundai), que ha completat la seva remuntada sobre el francès Sébastien Ogier (Toyota), al qual ha tret del podi. El català Nil Solans ha debutat en la categoria reina amb una vuitena posició al volant d’un Hyundai amb Marc Martí de copilot.

Neuville, que ja havia guanyat l’última edició del Ral·li d’Espanya (2019), s’ha imposat amb 24,1 segons d’avantatge sobre Evans i 35,3 sobre Sordo, que ha eixugat el segon de desavantatge sobre Ogier amb què va començar la jornada. «No us podeu imaginar com de feliç estic», ha dit el pilot càntabre, especialment content pel fet de ser el primer podi en el Mundial de Ral·lis del seu actual copilot, Cándido Carrera. A més, va reconèixer que haver superat un set vegades campió del món «és un orgull».

17 punts d’avantatge

Ogier, que aspirava a rematar a Salou el seu vuitè títol mundial, s’ha hagut de conformar a parar el cop i arribar com a líder destacat a l’última prova, el Ral·li de Monza (19-21 de novembre). El francès compta amb 17 punts d’avantatge sobre Evans, l’únic amb opcions de desbancar-lo, amb 30 punts per jugar-se en l’última cita del calendari.

Notícies relacionades

Neuville va dominar la prova de divendres a diumenge, tot i que en l’última jornada es va emportar un bon ensurt. En un reagrupament el seu cotxe no s’engegava, va caldre empènyer-lo i una flamarada va sortir del tub d’escapament. Per sort per a ell, el contratemps no anar a més. «És un problema recurrent i que genera molt estrès, però a part d’això ha sigut un cap de setmana molt positiu i ens hem divertit molt. Guardarem aquest record durant molt temps».

Ogier va assegurar després de caure del podi que havia corregut «sent fidel a l’estratègia que permet guanyar campionats», és a dir, sense arriscar. La victòria de Neuville va treure a més un punts preciosos a Evans, que va reconèixer sentir una certa «decepció». Li queda una carrera per assaltar el liderat, però no serà fàcil. «No sabem què esperar a Monza, és una espècie de loteria en termes de condicions, així que qualsevol cosa pot passar. Almenys tenim una raó per anar-hi», va argumentar, confiant en un «error» d’Ogier, que aspira a posar un gran fermall a la seva carrera, ja que l’any que ve no disputarà tot el calendari del WRC