Motor

Laia Sanz fa història a l’arribar al seu 20è títol mundial

  • La pilot de KH-7 ha conquerit aquest diumenge el seu sisè Campionat del Món d’Enduro Femení, un trofeu que afegeix a la 14a corona de trial aconseguida fa un mes. «¡Ha sigut brutal, soc molt feliç!», assegura la catalana

Laia Sanz fa història a l’arribar al seu 20è títol mundial

EP

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Laia Sanz ja té el seu 20è ceptre mundialista que l’acredita com la millor pilot de motos de tots els temps. Als 35 anys, la de KH-7 ha aconseguit el seu sisè Campionat del Món d’Enduro Femení després de dominar sense problemes l’última cita doble de la temporada que s’ha disputat aquest cap de setmana a Langeac, a 160 km de Lió, al GP de França de l’especialitat.

Només un mes després de proclamar-se campió del món de Trial Femení per 14a vegada, aquest diumenge ha tornat a fer història al sumar el seu 20è entorxat en total; una xifra màgica que la pilot espanyola es va proposar assolir aquest any quan va decidir tornar a les dues competicions que va dominar temps enrere.

Època difícil

Al Trial feia vuit anys que no competia, des que es va retirar el 2013, mentre que a l’Enduro van ser quatre les temporades que es va mantenir absent del certamen internacional. Malgrat patir moltíssim per ser al nivell, com a conseqüència de la malaltia de Lyme que va condicionar la seva vida el 2020, Laia Sanz va tornar a demostrar una vegada més el perquè del seu lema «qui té la voluntat, té la força». 

Notícies relacionades

Sempre fidel a aquesta filosofia de vida que porta al límit quan munta a sobre d’una moto en condicions desfavorables, ja sigui per lesió, per malaltia o per les inclemències pròpies de les competicions extremes que ha disputat, la de Corbera de Llobregat no es va rendir en cap de les sis carreres disputades del Mundial d’Enduro Femení, que va saldar amb cinc triomfs i un tercer lloc.

Així resumia la seva felicitat Laia Sanz quan ha tingut uns minuts de pausa per valorar la fita aconseguida: «Estic molt contenta d’haver guanyat el campionat d’Enduro, i més després d’haver vençut al Trial també, però sobretot després d’aquesta època que ha sigut tan difícil per a mi. Havent patit tant i al trobar tant a faltar l’Enduro i el Trial, ha sigut molt bonic tornar a aquests campionats i poder guanyar. ¡Ha sigut brutal! Soc molt feliç».