«MILLORAR LA REDACCIÓ»

La UEFA canviarà la norma del fora de joc després del polèmic gol de Mbappé a l’Espanya-França

  • El director d’Arbitratge, Roberto Rosetti, insisteix que l’àrbitre va encertar en la decisió, però que la norma aplicada «atempta contra el mateix esperit de la norma»

  • L’excol·legiat avança que discutirà «les solucions» en la pròxima reunió del panel assessor tècnic de la International Board

La UEFA canviarà la norma del fora de joc després del polèmic gol de Mbappé a l’Espanya-França

UEFA

1
Es llegeix en minuts
José María Expósito

El col·legiat anglès Anthony Taylor va encertar al no anul·lar el gol de Mbappé amb què França va derrotar Espanya a la final de la Lliga de les Nacions, però la norma es canviarà perquè atempta contra el seu mateix esperit. Així ho assegura Roberto Rosetti, director d’Arbitratge de la UEFA, que en la pròxima reunió del panel assessor tècnic de la International Board (IFAB) buscarà «solucions» a aquest despropòsit. És a dir, Mbappé tornarà a estar en fora de joc, tot i que el títol no es mourà de França.

Per Rosetti, Taylor va prendre «una decisió encertada basada en la norma existent i la seva interpretació oficial». I va especificar: «El jugador [Eric Garcia] va intervenir deliberadament per jugar la pilota i l’oponent [Mbappé] no va interferir en el joc», una segona afirmació amb la qual no tothom estaria d’acord.

Notícies relacionades

En qualsevol cas, en el que no hi ha dubtes és en el fet que la mateixa UEFA és conscient que la norma no té sentit. «Aquest cas mostra que la interpretació actual de la norma sembla estar en conflicte amb l’esperit de la mateixa norma, que és evitar que qualsevol jugador s’aprofiti de la seva posició de fora de joc». Per això, anuncia que «la postura de la UEFA és que hi ha maneres de millorar la redacció per adequar-la a l’objectiu de la norma del fora de joc i a l’esperit del joc».

Una reunió amb molts temes

L’assumpte s’abordarà en la reunió de l’IFAB del 27 d’octubre, en què també es revisaran altres temes, com les mans, la posició dels porters en els penals, el nombre de substitucions i la possibilitat d’implantar un VAR menys costós per a competicions menys riques, com podria ser la lliga de futbol femení.