OGIER, TERCER

Neuville mana a la primera jornada del Ral·li Catalunya

Ogier, que pot proclamar-se ja campió per vuitena vegada, va tercer, cosa que deixaria el desenllaç obert per a Monza

Neuville mana a la primera jornada del Ral·li Catalunya

Enric Fontcuberta / Efe

1
Es llegeix en minuts

Thierry Neuville (Hyundai) lidera aquest divendres el RallyRacc Catalunya-Ral·li d’Espanya al final de la primera jornada, per davant d’Elfyn Evans (Toyota), segon del Mundial, i de Sébastien Ogier (Toyota), líder del campionat, qui podria proclamar-se campió del món aquest cap de setmana. Després de sis especials (de les 17 programades fins diumenge), el pilot belga compta amb 0,7 segons d’avantatge sobre Evans, mentre que Ogier està més distanciat, a 19,4 segons del belga.

Notícies relacionades

El francès, set vegades campió del món, disposa en aquesta 11a i penúltima prova de la temporada d’una primera ocasió real d’alçar-se amb el títol. Però en cas d’acabar el ral·li com aquest divendres, Ogier veuria reduït el seu avantatge (24 punts a l’inici del ral·li), amb el qual Evans encara tindria opcions matemàtiques d’aconseguir el títol al Ral·li de Monza, que tancarà la temporada del 19 al 21 de novembre. Neuville, tercer del campionat, ja està descartat d’aquesta lluita.

Sordo, quart

Primer líder del dia, Evans va deixar el liderat del ral·li a Neuville després de la cinquena especial aquest divendres, quan va estar a punt de perdre una mica més que el primer lloc, al sortir en un revolt. Al final va quedar en un ensurt per a l’actual subcampió del món, que pot mantenir el suspens en el Mundial. L’espanyol Dani Sordo (Hyundai) i Kalle Rovanperä (Toyota) començaran la segona jornada als llocs quart i cinquè, respectivament.