TRES MESOS SENSE FERRAN TORRES

Guardiola obre la porta del Manchester City a Sterling

  • «No és la fi del món. Hi ha molts equips. No vull veure jugadors infeliços», diu el tècnic després de les insinuacions del davanter d’anar-se’n a la lliga espanyola o a la francesa

  • Ferran Torres estarà de baixa dos mesos i mig o tres i Gabriel Jesús tampoc podrà enfrontar-se al Burnley després d’haver jugat amb el Brasil

Guardiola obre la porta del Manchester City a Sterling

Darren Staples / Reuters

2
Es llegeix en minuts
José María Expósito

Pep Guardiola va respondre divendres amb un envit a les insinuacions de Raheem Sterling que podria marxar del Manchester City per posar rumb a la lliga espanyola o la francesa. «No és la fi del món. Hi ha molts equips, molts entrenadors, moltes opcions. Truca al club i resol la situació. No vull veure jugadors infeliços», va comentar el tècnic de Santpedor en la prèvia del partit d’aquest dissabte contra el Burnley (16.00 hores), per al qual no tindrà Ferran Torres, que s’ha trencat el metatars i passarà dos mesos i mig o tres de baixa. Gabriel Jesús, que, com Ederson, dijous va jugar amb el Brasil, tampoc podrà ser davant el Burnley, per això curiosament Sterling podria ser titular.

Guardiola va assegurar que parlava no només per Sterling, sinó també per altres, com «Mahrez i Cancelo, que també voldrien jugar més». L’entrenador del City va recalcar que pren les decisions pensant en el millor per al club, no per als jugadors, a qui desitja «que siguin feliços». «Han d’estar contents de ser al club. Si no ho estan han de prendre una decisió. No puc assegurar que juguin sempre 90 minuts», va insistir.

Notícies relacionades

Unes hores abans, Sterling (que només porta quatre titularitats aquesta temporada i un sol gol) havia obert la caixa dels trons al parlar obertament de la seva possible marxa: «Si sorgís l’oportunitat d’anar a un altre lloc, estaria obert a fer-ho en aquests moments», va dir el davanter –de 26 anys i a l’agenda del Barça–, que va fer broma amb les seves possibles destinacions lluny de la Premier: «Hauria d’aprendre un idioma. M’agraden bastant el francès i l’espanyol».

De puntetes sobre la compra del Newcastle

La roda de premsa de Guardiola va tenir un moment de distensió quan li van preguntar com reaccionava quan era jugador i es quedava a la banqueta. «Es nota que ets jove. Jo era un futbolista excepcional i mai anava a la banqueta, així que no puc contestar aquesta pregunta», va fer broma el tècnic català, a qui li va tocar opinar sobre la compra del Newcastle per part d’un fons saudita: «Sembla que els aficionats estan contents. Una empresa ha pres el control del club i la gent està contenta. Jo no sé les raons per les quals s’ha pres aquesta decisió», va concloure.