La Champions d’handbol

Mem i Aleix impulsen el Barça en l’emotiu retrobament amb Xavi Pascual

L’equip d’Ortega suma amb autoritat el seu tercer triomf a la Champions davant el Dinamo de l’extècnic blaugrana (36-32)

Mem i Aleix impulsen el Barça en l’emotiu retrobament amb Xavi Pascual

Alejandro Garcia / Efe

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

La tornada de Xavi Pascual al Palau a la Champions d’handbol, tan sols quatre mesos després de tancar una etapa de 12 anys com a entrenador blaugrana, no va poder ser més emotiva. El públic del Palau, posat dret, li va dedicar una llarga ovació de més de dos minuts i el que fos tècnic durant 12 anys va poder amb prou feines contenir l’emoció. Dika Mem i Aleix Gómez, no obstant, no entenen de sentimentalismes. L’exhibició anotadora de tots dos va propulsar el Barça a un triomf solvent davant el Dinamo Bucarest, el nou projecte de Pasqui des d’aquesta temporada (36-32). És el tercer triomf dels blaugrana en quatre jornades de la competició europea.

Pasqui mereixia la carinyosa rebuda de la gent blaugrana. No és només el llegat que va deixar pel que fa a títols, incloses tres Champions. Es va forjar en el Palau com a tècnic, mentre construïa una de les millors etapes del club (61 títols). Aquesta història no s’oblida, i tot i que la seva sortida i també la del director esportiu David Barrufet, va estar carregada de polèmica i va deixar un pòsit agre, el retrobament amb ell i també amb tres exblaugranes més (Cedric Sorhaindo, Àlex Pascual i Eduardo Gurbindo) no va poder resultar millor.

Atmosfera especial

El Barça va aconseguir sobreposar-se a aquesta atmosfera especial i va continuar construint en un inici de temporada complicat. Un moment complicat a nivell físic pel desgast de la seva plantilla en els passats Jocs (fins a 12 blaugrana van competir), per un calendari embogit (dimarts van jugar a Granollers, demà a Valladolid) i també per les lesions de jugadors importants com Cindric i en aquest partit també de l’eslovè Janc, baixa d’última hora per un procés febril.

Però el moment pletòric de joc de Dika Mem, també d’Aleix Gómez i la solvència de Pérez de Vargas a la porteria supleixen qualsevol carència en aquest moment de la temporada. En especial, el lateral francès, letal en les seves accions (12 gols de 14 llançaments), amb un llançament duríssim. També l’extrem blaugrana passa un moment de forma espectacular.

Les accions de tots dos van posar terra pel mig ràpidament amb el Dinamo, que va intentar alentir el joc, portar el partit al seu terreny, però va acabar contagiant-se del dinamisme dels blaugrana, acceptant les transicions ràpides, entrant en el ritme accelerat de joc amb el qual el Barça se sent tan a gust, i que va definir també l’etapa de Pascual en el Palau.

En el primer temps, l’equip blaugrana ja havia obert un marge còmode (19-14) i aquesta solvència va aconseguir mantenir-la en la segona part, malgrat que el Dinamo va deixar bones sensacions, va pressionar amb les accions de Ghioena, Nates, Gurbindo i Sorhaindo, però no prou com per posar en dubte el triomf blaugrana, més necessari que mai per estroncar les ferides per la derrota a la Super Globe.

Notícies relacionades

FC Barcelona: Pérez de Vargas, Makuc (6), Mem (12), Langaro (2), Fàbregas (2), Aleix (7), Ariño (2), Cenic , N’Guessan(1), Fernández (1), Richardson, Frade (2), Zein (1)

Dinamo: Ghedbane; Racotea, Bannour, Alouini (2), Ghionea (7), Gurbindo (3), Dissinger (2), Alex Pascual (4), Gavriloaia, Nantes (4), Humet (1), Bizau (2), Lazar, Mamdouh (4), Sorhaindo (3).

Temes:

Handbol Barça