LES REACCIONS DESPRÉS DE LA FINAL

Eric García: «L’àrbitre em diu que m’hauria d’haver apartat»

  • Luis Enrique evita entrar en el polèmic gol de Mbappé i enalteix el seu equip. «Hem competit de tu a tu contra la millor selecció del món»

Eric García: «L’àrbitre em diu que m’hauria d’haver apartat»

RFEF

2
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Una polèmica decisió arbitral va privar Espanya del primer títol en nou anys. I a Busquets sense ser el primer guanyador de la triple corona. El centrecampista blaugrana aspirava a ser el primer jugador en conquerir un Mundial, una Eurocopa i una Lliga de les Nacions. 

«És una pena, vam fer mèrits per no perdre. Han sigut dues jugades pràcticament calcades, en el segon sembla que és fora de joc. Crèiem que Mbappé era en fora de joc», va comentar Busquets. El capità espanyol va revelar que el col·legiat els havia explicat que al tocar Eric García era una nova jugada. «Em tiro, la toco amb el tac i Mbappé està en fora de joc», va relatar el central blaugrana. «Anem i em diu l’àrbitre que tinc intenció de jugar la pilota i que m’hauria d’apartar i deixar que Mbappé la controli. És fora de joc clar, un defensa mai de la vida es pot apartar»

«No ho entenc. L’àrbitre està per prendre decisions. que vagi per la seva pròpia decisió, que ho vegi al monitor,» lamentava Azpilicueta. «És un fora de joc clar, però ell argumenta que té oportunitats de jugar. L’àrbitre ha pres la decisió és el que està en el VAR. És el que em costa d’entendre», criticava el lateral del Chelsea. 

‘Busi, MVP’

Tant Eric, com Busquets i Azpilicueta van enaltir l’actitud de l’equip. «No ens queda més remei que seguir en aquesta línia, no ens queda un pas petit més per seguir amb l’objectiu d’aconseguir títols. No ha pogut ser. Quan millor estàvem li han donat la volta al partit.  Cal quedar-se amb el positiu, millorar, agafar experiència i competir», va comentar el barcelonista, elegit com el millor jugador del campionat.

Notícies relacionades

Malgrat l’allau de baixes (Pedri, l’únic representant espanyol a l’onze a l’Eurocopa, Ansu Fati, els dos laterals esquerres de l’Eurocopa, Gerard Moreno, Olmo,Thiago...) Espanya li va aguantar el pols a la campiona del món, demostrant que pot lluitar amb qualsevol. «Hem competit de tu a tu contra la millor selecció del món. Hem competit amb les nostres armes», va apuntar Luis Enrique, que va evitar parlar de l’arbitratge. «Des de la banqueta em semblava una posició clara de fora de joc, però em permetràs que em mantingui ferm de no parlar de res que no pugui controlar», va intervenir el seleccionador. «Et sap greu perquè veus la cara de tristesa de jugadors i afició».

Espanya lamentarà durant anys la controvertida decisió arbitral en l’1-2 de Mbappé. Igual que la dues mans en l’àrea francesa que el col·legiat no va voler considerar penal. O els xuts d’Oyarzabal i Yeremi Pinto que Lloris va repel·lir en l’escomesa final espanyola. Malgrat això Luis Enrique va enaltir el treball dels seus homes i va demanar mirar cap al futur. «Espero tenir molts problemes en la pròxima llista. Cada nou que ve, rendeix», va dir, destacant el debutant més jove de la història. «Gavi ja veus quin nivell. No desentona, és que fins i tot destaca».