Lliga de les Nacions

França se cita amb Espanya després de batre Bèlgica amb una enorme remuntada

• La campiona del món tomba el conjunt de Robert Martínez amb una segona part pletòrica. Els ‘bleus’ perdien 2-0 al descans i van acabar guanyant amb un xut amb l’esquerra de Theo en l’últim sospir.

Reuters

2

La campiona del món va salvar el coll a la Lliga de les Nacions amb una de fantàstica remuntada que va deixar sense premi la gran primera part de Bèlgica a Torí (2-3). Va marxar al descans l’equip de Robert Martínez amb un 2-0 brillant, però França va despertar a temps per evitar el desastre i es jugarà el títol amb Espanya diumenge a San Siro (20.45 hores). Bèlgica repetirà presència en el Juventus Stadium en el duel pel tercer lloc contra Itàlia (15 h).

La segona semifinal va oferir un fantàstic duel amb un temps per a cada selecció. En el primer, el protagonisme va recaure en el trident belga, amb De Bruyne, Eden Hazard i Lukaku com a estilets. Després va arribar el torn dels astres francesos, amb accions vitals de Griezmann, Benzema i Mbappé. Li espera una terrible prova a la defensa espanyola. Contenir durant 90 minuts els puntes de la campiona del món suposa un repte majúscul per a qualsevol.

Carrasco i Lukaku

Sense el valuós Kanté, peça angular dels èxits francesos, Deschamps va apostar pels tres centrals, seguint el model clàssic del seu oponent. S’esperava un cop a la taula de la campiona del món després del seu fiasco de l’estiu passat, però la seva posada en escena va ser decebedora. En l’inici es va veure una Bèlgica superior, més ben plantada i sense cap por.

Aviat van poder avançar-se els diables vermells amb una rematada de De Bruyne repel·lida de forma miraculosa per Lloris amb la mà esquerra (m. 4). Sense notícies de França, més enllà d’alguna fogonada aïllada de Mbappé, va ser Carrasco l’encarregat d’assestar la primera bufetada als ‘bleus’.

El jugador de l’Atlètic va retallar i va marcar per baix amb un xut que va sorprendre el porter del Tottenham. Sense gairebé temps per reposar-se, els belgues es van endinsar en la ferida francesa gràcies a una gran passada de De Bruyne llegida de meravella per Lukaku. El seu moviment va ser genial. Va burlar Lucas i va batre Courtois amb un obús. Amb accions així semblen pocs els 115 milions que va pagar el Chelsea a l’Inter per recuperar la bèstia.

Maniobra de Benzema

Amb dos gols en tot just tres minuts, Bèlgica va emular Espanya i va marxar amb dos gols d’avantatge al descans. El desenllaç, no obstant, va ser totalment diferent. França es va desmelenar i va protagonitzar una reacció extraordinària. Griezmann va donar el primer avís i Benzema va retallar distàncies amb una maniobra sensacional després de rebre una passada de Mbappé. L’astre del PSG va posar l’empat poc després al transformar un penal suggerit pel VAR després d’un cop de Tielemans al peu de Griezmann.

Lluny d’ensorrar-se, Bèlgica va mantenir el pols i va ser a prop de sortir victoriosa en una batalla trepidant a tomba oberta. Una puntada de De Bruyne va posar a prova Lloris abans de l’intercanvi final de cops.

Gol anul·lat

El VAR va aixecar de nou França a l’anul·lar un gol de Lukaku per fora de joc (m. 87). La bogeria va continuar amb una falta magistral de Pogba al travesser i el xut amb l’esquerra decisiu de Theo en l’últim sospir. L’exjugador del Madrid va doblegar les mans de Courtois, va liquidar un duel estel·lar i va posar França a la final. Tot un desafiament per a ‘la Roja’ de Luis Enrique.