ITÀLIA-ESPANYA, SEMIFINAL LLIGA NACIONS

Luis Enrique, sobre les crítiques a la seva llista: «No llegeixo, no us escolto»

  • «No llegeixo premsa perquè crec que sé més de futbol que la majoria i tinc més informació que vosaltres», diu

  • El tècnic protegeix Eric García, defensa Sergi Roberto i diu que Espanya serà «ambiciosa» per guanyar Itàlia

Luis Enrique, sobre les crítiques a la seva llista: «No llegeixo, no us escolto»

@SeFutbol

3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Espanya surt, de nou, a l’aristocràcia europea, embolicada en l’enrenou que no abandona Luis Enrique, tot i que a ell no l’afecta gens perquè segueix hermètic al marge de qualsevol comentari de la premsa. Ni perd el temps a llegir-la o escoltar-la perquè viu al marge. És la seva llista de convocats, agradi o no Gavi, Sergi Roberto o Eric García.

Després d’anys de deambular sense cap pes en els grans tornejos, l’obra de Luis Enrique, que ha firmat una revolució radical en la selecció, dona missatges d’esperança com va acreditar a l’última Eurocopa, on va assolir les semifinals, el millor resultat des del 2012.

Queia contra Itàlia («la millor selecció d’Europa i una de les més potents del món», va dir Luis Enrique) en la tanda de penals, el mateix rival amb qui topa ara en les semifinals de la Lliga de les Nacions, un torneig que reuneix els quatre millors equips del continent, ja que l’altra semifinal, que es jugarà aquest dijous, enfronta França, campiona del món a Rússia-2018, amb Bèlgica, la número u en el rànquing de la FIFA.

«Sergi Roberto és un gran jugador a qui ara li està tocant pagar alguns plats trencats»

Luis Enrique, seleccionador espanyol

Però el soroll no deixa d’esvalotar aquesta regenerada selecció. Un soroll que no arriba al tècnic. «No tinc notícies perquè no llegeixo, no us escolto. Així que per a mi és la mateixa llista de sempre», ha afirmat Luis Enrique. «No llegeixo premsa perquè crec que sé més de futbol que la majoria i perquè tinc més informació que vosaltres. No hi ha una opinió que pugui arribar a llegir que m’interessi», ha dit després el seleccionador.

«¿Eric García? Si no ha sigut criticat és que no ha sigut jugador d’equip gran. El veig molt bé»

Luis Enrique, seleccionador espanyol

Allà, enmig de tant soroll, ja s’ha colat l’Espanya de Luis Enrique, immersa com està en un profund procés de canvi, sense lloc per a les estrelles ni jugadors que fa tres anys van abandonar el Mundial per la porta del darrere sent eliminada en la tanda de penals per la selecció amfitriona, la russa. «La meva idea és la de ser ambiciós i anar contra el partit des de l’inici», ha afirmat el tècnic.

Vol una Espanya valenta i atrevida per enderrocar l’actual campiona d’Europa. I Luis Enrique ho fa acompanyant els seus jugadors. Sobre les crítiques a Eric García, el central del Barça, ha sigut contundent: «Si no ha sigut criticat és que no ha sigut jugador d’equip gran. El veig molt bé».

«¿Gavi? El veig bé. No és important quan debuti sinó constatar que en el futur pugui jugar 50 partits, cosa que no tinc dubtes que farà»

Luis Enrique, seleccionador espanyol

Notícies relacionades

També ha volgut sortir en defensa de Sergi Roberto, cridat d’urgència per la lesió de Brais Méndez, que havia sigut el recanvi del també lesionat Pedri. «El conec perfectament perquè el vaig fer debutar en el Barça B», ha dit Luis Enrique. «Pot jugar de lateral, tot i que ve d’interior, que és la seva posició en el camp. És un gran jugador a qui ara està tocant pagar alguns plats trencats», ha dit el seleccionador.

«A Gavi només li he vist un entrenament i avui serà un entrenament suau, amb poca càrrega», ha dit el tècnic sobre el jove talent del Barça, que amb només 17 anys surt a la selecció absoluta. «El veig bé i s’ha de tenir tranquil·litat i paciència. No és important quan debuti sinó constatar que en el futur pugui jugar 50 partits, cosa que no tinc dubtes que farà».