BOXA

Manny Pacquiao, la llegenda de la boxa que es retira per lluitar per la presidència de les Filipines

Segueix els passos de Vitali Klitxkó, alcalde de Kíev

Manny Pacquiao of the Philippines celebrates his victory over Jessie Vargas of Las Vegas as he becomes WBO welterweight champion at the Thomas & Mack Center in Las Vegas, Nevada, U.S., November 5, 2016. REUTERS/Las Vegas Sun/L.E. Baskow

Manny Pacquiao of the Philippines celebrates his victory over Jessie Vargas of Las Vegas as he becomes WBO welterweight champion at the Thomas & Mack Center in Las Vegas, Nevada, U.S., November 5, 2016. REUTERS/Las Vegas Sun/L.E. Baskow / L.E. BASKOW (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Del ring de la boxa al de la política. Manny Pacquiao, un dels grans boxejadors de la història i campió en vuit pesos, ha anunciat als 42 anys la seva retirada per centrar-se en la lluita per la presidència de les Filipines. Segueix els passos d’un altre campió, Vitali Klitxkó, alcalde de Kíev.

«Als més grans aficionats i al millor esport del món, ¡gràcies! Gràcies per tots els meravellosos records. Aquesta és la decisió més difícil que he pres, però estic en pau. Persegueix els teus somnis, treballa molt i mira el que passa. Adeu boxa», va escriure en el seu perfil de Twitter.

Good bye boxing.Posted by Manny Pacquiao on Tuesday, September 28, 2021

La setmana passada ja va anunciar que es presentaria a les eleccions del seu país. «Necessitem progrés. Necessitem vèncer la pobresa. Necessitem que el govern serveixi a la nostra gent amb integritat, compassió i transparència. El temps és ara. Estic llest per enfrontar-me al desafiament del lideratge», va assestar.

Notícies relacionades

El seu últim combat va ser a finals del mes d’agost passat davant el cubà Yurdenis Ugás, vencedor per decisió unànime. Enrere queda una prolífica carrera en la qual es va coronar en pes mosca, supergall, ploma, superploma, lleuger, superlleuger, welter i superwelter, i amb un rècord de 62 victòries, 39 per KO, i vuit derrotes.

El colós ucraïnès

Pacquiao no és l’únic boxejador que ha decidit provar sort en la política. L’ucraïnès Vitali Klitxkó és un dels pocs campions del món dels pesos pesants que mai va ser noquejat, en una carrera amb 45 victòries i tan sols dues derrotes. Des del 2005 havia combinant combats i mítins. Tot i que mai es va retirar oficialment, el setembre del 2012 va disputar el seu últim combat, tot just un parell de mesos abans de ser elegit diputat del seu país en representació del partit que havia fundat el 2010. Només va durar un parell d’anys en el Congrés del seu país, ja que va renunciar a l’escó per convertir-se en alcalde de Kíev, càrrec que continua ocupant després d’haver sigut reelegit el 2015.