EXJUGADOR DE L’ESPANYOL

Mor Joan Martínez Vilaseca, tècnic del futbol base Barça

Va ser l’entrenador i descobridor dels talents blaugrana durant 30 anys

Mor Joan Martínez Vilaseca, tècnic del futbol base Barça

EP

1
Es llegeix en minuts

L’exfutbolista Joan Martínez Vilaseca, que va estar prop de 30 anys vinculat al futbol formatiu del FC Barcelona, ha mort aquest dissabte als 78 anys. Nascut a Manresa el 4 de març de 1943, va ser futbolista a Primera Divisió amb l’Espanyol (1963-1972) i posteriorment va jugar amb el Llevant, l’Europa i el Granollers.

El 1979, va entrar a formar part del futbol formatiu del Barça com a entrenador de les categories inferiors, des de la infantil a la juvenil, fins a ascendir al Barcelona Amateur (el va ascendir de Tercera a Segona B) i el Barcelona B, que va dirigir durant tres temporades a Segona.

Notícies relacionades

El 1995 va ser elevat al càrrec de màxim responsable del futbol-base per anar preparant el relleu d’Oriol Tort, i després de l’arribada de Louis van Gaal i la posterior marxa de Bobby Robson (1998) va passar a ser director de fitxatges. Més tard va exercir altres funcions en el club, com analista o detector de talents, fins que va abandonar l’entitat el 2008, coincidint amb la seva jubilació. No obstant, ha continuat vinculat al futbol fins poc abans de caure malalt.

Durant els seus gairebé 30 anys en el futbol formatiu del Barça, Martínez Vilaseca ha firmat desenes de fitxatges per al club blaugrana, des de Guillermo Amor, un dels primers en conèixer la mort de qui va ser el seu entrenador, com Carles Puyol i Iván de la Peña i Bojan Krkic abans de la seva marxa.