girona-valladolid (1-0)

El Girona s’aferra a un gol de penal de Stuani contra el Valladolid

En un partit en què el bon joc va brillar per la seva absència, l’uruguaià dona els tres punts al conjunt català després de tres derrotes seguides

2

Entre un xàfec i l’homenatge a una llegenda viva del Girona com és Aday Benítez, que tanca la seva etapa de set anys a Montilivi, els gironins van guanyar (1-0) el Valladolid per trencar una ratxa de tres derrotes seguides gràcies a la diana de Stuani de penal. Portant el resultadisme al màxim, els tres punts es queden a casa i els locals s’hi aferren com el possible inici d’una bona ratxa.

Aday Benítez va rebre el seu merescut homenatge després de set temporades. El pas del ja excapità serà recordat per sempre, per això entre llàgrimes amb què es va acomiadar de qui ja no és la seva afició. La que ahir, entre un xàfec digne per als valents, va anar a Montilivi per veure el seu equip guanyar i trencar una dinàmica de tres derrotes seguides. Davant, un Valladolid que no viu les millors setmanes ja que arribava amb dues derrotes seguides. Segurament per això, per la por de tornar a perdre, els dos conjunts van sortir temorosos.

Una marxa més

En la primera part adjectivar qualsevol dels dos com a dominador seria mentir. Bernardo amb un cop de cap va estar a punt de superar Roberto si la porteria hagués estat cinc centímetres cap a l’esquerra. Amb un joc sense gràcia per part dels dos equips, l’únic que va tenir el valor d’animar el públic va ser Ureña amb el seu jovial desvergonyiment. Un xut de Roque Mesa que va sortir alt va ser l’únic indici d’acostament dels visitants abans que s’acabés la primera meitat.

En la segona part la marxa de més que demanava Míchel als seus no entrava. En canvi per als visitants sí. A punt van estar de marcar Nacho i Roque Mesa. El vendaval va parar quan Valery va caure dins l’àrea rival. Penal a favor del Girona quan pitjor estava. Stuani no era al terreny de joc, ell els xuta sempre; i l’uruguaià va entrar expressament per picar-lo i marcar. Amb ell, va acabar el vendaval val·lisoletà. Terrats va poder fer el segon i tancar el partit però el seu xut va sortir alt. Sense trobar el seu lloc, el Valladolid ni va tenir ni va rebre ocasions. El Girona guanya quatre jornades després i s’aferra a aquesta victòria com l’inici d’una bona ratxa.

Girona: Juan Carlos, Calavera, Bernardo, Juanpe, Jairo, Terrats (Pol Lozano, m. 77), Aleix Garcia, Borja Garcia, Valery (Samu, m. 81), Ureña (Stuani, m. 58) i Nahuel Bustos (Baena, m. 58).

Valladolid: Roberto, Nacho, Kiko Olivas, Luis Pérez, Joaquín (Plata, m. 70), Javi Sánchez (Queirós, m. 45), Óscar Plano (Sergio León, m. 70), Roque Mesa, Aguado, Anuar (Toni Villa, m. 70) i Weissman (Cristo, m. 81).

Àrbitre: González Esteban. Va amonestar Terrats (Girona), Aguado i Roque Mesa (Valladolid).

Gols: 1-0, m.60. Stuani (p.).

Estadi: Motilivi. 3.534 espectadors.