VALÈNCIA-MADRID

Camavinga, fitxatge de futur d’impacte immediat

  • Amb dues estonetes n’ha tingut prou aquest centrecampista de 18 per demostrar que no només té un gran futur sinó també present. Un xaval que sap des de molt petit el que és haver de començar de zero: va néixer en un camp de refugiats d’Angola després que els seus pares fugissin de la guerra del Congo i ho va perdre tot en un incendi.

Camavinga, fitxatge de futur d’impacte immediat

Real Madrid

2
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Madrid va esperar i va desesperar amb Mbappé fins al final de l’últim mercat. Una vegada constatat que el PSG no vendria el davanter, va acabar lligant un altre jove talent francès, que també acabava contracte l’any que ve: Eduardo Camavinga. Va pagar al Rennes 31 milions per aquest centrecampista de 18 anys que n’ha tingut prou amb un parell d’estonetes per demostrar el seu potencial. Un xaval que sap des de molt petit el que és haver de començar de zero. 

«Haver hagut d’escapar de la guerra m’ha pogut ajudar, fer-me més fort. Però sobretot és que la meva família m’ha ajudat molt i quan jugo, jugo per ells», va sentenciar en la seva presentació. La seva família havia fugit de la guerra del Congo fins a arribar a Angola, on Eduardo va néixer en un camp de refugiats de Mejide. Poc temps després va marxar al costat dels seus cinc germans i els seus pares a França, a la petita localitat de Fougeres. Quan amb 11 anys començava a despuntar com a futbolista i estava a punt de fitxar pel Rennes la seva casa era consumida per les flames. Ho van perdre tot, des dels passaports fins als seus efectes personals.

El vaticini

«No et preocupis, seràs un gran futbolista i reconstruiràs aquesta casa», li va dir llavors el seu pare. Amb aquest objectiu en ment, Eduardo s’ha anat conformant en una de les principals promeses del futbol francès. 

De moment, amb la samarreta blanca ja ha demostrat que no és només un jugador de gran futur sinó també de present. El centrecampista, que va deixar bones sensacions en la seva estrena en el modernitzat Santiago Bernabéu, va ser decisiu en l’estrena europea. A Milà va sortir a tan sols 10 minuts del final i de les seves botes va néixer el gol de la victòria: quan era a punt d’esgotar-se el temps reglamentari, va recollir en l’àrea una pilota filtrada per Fede Valverde i sense deixar-la caure va servir una passada al primer toc perquè Rodrygo assegurés el triomf.

Notícies relacionades

Ratxes en joc

Aquest diumenge visitarà per primera vegada Mestalla, un camp que no va gaire bé al seu nou equip, que només ha aconseguit una victòria en les seves últimes set visites. Al davant tindrà un València que ha començat bé la temporada amb el seu nou tècnic, José Bordalás. «No tenim por absolutament de ningú. Jo mai n’he tingut. Els respecto, sí, òbviament, no només a ells sinó a tots. No podem tenir por perquè fem el que més ens agrada, és una professió increïble i amb una afició increïble», va destacar l’exentrenador del Getafe. Amb el seu anterior equip mai va guanyar el Madrid (sis derrotes i dos empats). Aquest diumenge intentarà posar fi a la ratxa d’un Madrid que encadena 22 partits seguits sense perdre a la Lliga. 

Temes:

Madrid