• Griezmann, que va ser suplent, va sentir xiulets quan es va cridar el seu nom per la megafonia i després a l’entrar en la segona meitat

ALESSANDRO GAROFALO (REUTERS)

3
Marcos López

En l’últim sospir, el Madrid, agafat als suplents (Camavinga va centrar i Rodrygo va marcar) es va emportar el triomf a Milà després de viure atabalat, emparat amb les mans i els peus de Courtois. No va tenir punteria l’Inter i es va acabar posant les mans al cap quan el partit agonitzava per aquella jugada que li va donar els tres punts a l’equip blanc.

L’Atlètic, en canvi, no va saber trobar el camí del gol i es va quedar sec a casa seva en el duel amb el Porto (0-0), on va ser xiulat Griezmann, tant quan es va cridar el seu nom per la megafonia i després quan va aparèixer en la segona meitat.

Va acabar la primera part i el Madrid va respirar alleujat a Milà. Va sobreviure l’equip blanc gràcies a les mans i els peus de Courtois, un porter gegant que es fa immens sota els pals. Tot el que va tocar va ser decisiu, des del rebuig amb el peu dret a la rematada de Dzeko, com si fos un porter d’handbol, o el cop de cap, tímid tot cal dir-ho, de Lautaro que va topar amb el cos del belga.

El Madrid no va entrar en el partit. I això que Ancelotti va modificar la seva estructura defensiva situant Alaba en l’eix formant parella amb Militão, desplaçant al flanc esquerre Nacho, noi per a tot. Li va tocar jugar de lateral esquerrà, just a la banda on tenia com a company en atac el festejat Vinicius. El problema és que el brasiler va estar ben vigilat per l’Inter. I el pitjor problema per a Nacho i, per descomptat, per al Madrid és que el davanter el deixava sol incapaç d’ajudar-lo en tasques defensives.

Xiulets a Griezmann

Per la banda dreta va detectar l’Inter el seu camí cap a l’àrea madridista, arraconat com estava a l’ombra de Courtois. Fins a 14 rematades, quatre a porteria, les quatre aturades o rebutjades pel belga, retraten el setge interista. Un setge sense punteria ni contundència perquè li va perdonar la vida a l’apocat Madrid d’Ancelotti.

A l’Inter de Simone Inzaghi se’l veia amb energia i cames, tot i que després a la segona part es va anar apagant. A poc a poc, es fonien els interistes. Va millorar el Madrid en la segona meitat. Tampoc era difícil. Va millorar perquè Vinicius va ser profund i verinós. Però va necessitar, això sí, l’equip d’Ancelotti una altra miraculosa aturada de Courtois.

Però va fer la sensació de sentir-se deprimit el campió italià per tant error comès en el xut en els primers 45 minuts. Ni rastre, a més, de Hazard, que es va passar molts minuts escalfant quan Camavinga va aparèixer en el tram final del partit per connectar amb Rodrygo i firmar el 0-1 definitiu. Al Metropolitano no va arribar el gol que demanava Simeone, que va comprovar que l’afició matalassera va xiular Griezmann. En la primera nit del retrobament, el públic va fer saber a l’exblaugrana que serà difícil tenir el seu carinyo.

La fitxa de l’Inter – Madrid (0-1)