Messi va fer un ‘hat-trick’ amb l’Argentina, va superar un rècord de Pelé i va tornar a plorar d’emoció

• Messi és el màxim golejador de la història sud-americana a nivell de seleccions, amb 79 dianes

• L’Argentina va derrotar 3-0 Bolívia amb una tasca estel·lar del seu capità

Messi va fer un ‘hat-trick’ amb l’Argentina, va superar un rècord de Pelé i va tornar a plorar d’emoció

EFE/ Natacha Pisarenko

2
Es llegeix en minuts
Abel Gilbert
Abel Gilbert

Corresponsal a Buenos Aires

ver +

 I Leo Messi va tornar a plorar, com en el seu comiat del Bacelona. Ja és el màxim golejador de tota la història a nivell de seleccions a Sud-amèrica. El seu nou hat-trick, aquesta vegada contra Bolívia, li va permetre superar Pelé per dues dianes. Messi acumula 79 gols des del seu debut amb l’equip absolut, el 2005. La proesa li va permetre completar una nit d’emocions que va incloure el postergat festeig a la ciutat de Buenos Aires de la Copa Amèrica obtinguda el juliol al Brasil. «Tenia moltes ganes de poder disfrutar això. Ho he esperat molt temps», va dir, amb llàgrimes als ulls, tot just a l’acabar el partit per les eliminatòries sud-americanes que consolida el segon lloc de l’Argentina a la taula, darrere el Brasil.

Messi va tenir una nit estel·lar, i per això les 20.000 persones que, després de molt temps de restriccions per la pandèmia, van tornar a l’estadi, es van rendir davant el millor jugador del món, amb el mateix gest que durant tants anys es va repetir al Camp Nou: pujant i baixant les mans en senyal de reconeixement.

Res més anhelat per a Messi que fer la volta olímpica al seu país. «Ho vaig somiar, i gràcies a Déu, s’ha donat». Ho va celebrar al camp amb els seus companys i acompanyat de la seva família a les tribunes. Igual com els jugadors, va dir, «ells han patit» quan la premsa el castigava per no guanyar un campionat. Aquells dies de crítiques i sermons insòlits d’un sector de la premsa, han quedat en el passat. Messi és en l’actualitat objecte d’unanimitat. Per això, la nit de Buenos Aires li va oferir «un moment únic».

El partit

«Hem guanyat, que era l’important,» va assenyalar sobre la folgada victòria davant els bolivians. Si bé es tracta del rival més dèbil en les eliminatòries, l’Argentina va exhibir aquesta vegada un funcionament més virtuós que en enfrontaments anteriors davant el mateix rival.

El primer gol de Leo va arribar als 19 minuts. Paredes va robar una pilota al mig del camp. Messi va rebre d’esquena. Haquín va intentar aturar-lo, però l’astre se’l va treure de sobre amb un túnel. El seu xut va ser imparable per a Lampe.

Notícies relacionades

El segon va arribar als13 minuts del segon temps gràcies a una gran jugada col·lectiva. Faltava poc perquè acabés el partit quan, una altra vegada ‘la Pulga’, després d’una nova acció conjunta dels seus companys, va batre per tercera vegada al porter. «‘Vení...vení...cantá conmigo...que de la mano...de Leo Messi...todos la vuelta vamos a dar’», van començar a cantar les 20.000 persones que van anar a l’estadi del River Plate. Al moment de les celebracions, després del partit, els companys de la selecció van repetir el mateix cant, mentre al capità i actual jugador del PSG li costava contenir el plor.