Actualitat blanc-i-blava

L’Espanyol recorre a la justícia per ampliar l’aforament del 30% contra l’Atlètic

  • El club periquito realitza les gestions al més alt nivell per tenir més espectadors davant el campió i allarga fins dimecres a les 23.59 el període de preinscripció

L’Espanyol recorre a la justícia per ampliar l’aforament del 30% contra l’Atlètic

RCDE

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

El primer gran partit d’aquesta temporada a l’RCDE Stadium tindrà lloc diumenge a les 14.00 hores. L’Atlètic visita Cornellà i els periquitos no volen perdre’s la cita amb el campió. Les traves imposades per la pandèmia dificulten la presència massiva de públic, per la qual cosa el club català lluitarà fins al final per ampliar l’aforament del seu temple.

Curiosament, l’últim xoc a casa de l’Espanyol abans d’esclatar la pandèmia es va produir l’1 de març del 2020 contra l’Atlètic. El pols va acabar en taules (1-1) i van acudir a l’estadi 30.360 persones, una fantàstica entrada. Eren altres temps. L’equip era encara a Primera abans del desastrós descens en un context marcat per la pandèmia que encara porta conseqüències.

Recurs davant el TSJC

El públic va tornar el passat 21 d’agost davant el Vila-real (0-0) amb una entrada d’11.095 espectadors. Per a aquell xoc n’hi va haver prou amb el 30% d’aforament que va establir el Govern, però aquest límit queda curt de cara al partit davant el conjunt de Simeone. Per aquest motiu, el club continua fent gestions al més alt nivell per tractar que es pugui ampliar el percentatge d’ocupació dels estadis de futbol professionals de Catalunya.

El 30% suposa una xifra inferior a la permesa en altres activitats similars. Els dirigents periquitos mantenen des de fa dies contactes amb les diferents administracions i han presentat un recurs davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya perquè es pronunciï abans de la tornada a la competició prevista per a aquest cap de setmana.

48 hores més

Notícies relacionades

«Des del club farem tot el possible perquè es pugui donar llum verda a aquesta ampliació d’aforament coincidint amb el partit d’aquest cap de setmana contra l’Atlètic», apunta l’entitat en un comunicat. El termini inicial es va tancar amb 13.000 sol·licituds, per la qual cosa ja se supera aquest 30% fixat per la Generalitat.

Davant la possibilitat que hi pugui haver novetats al respecte (no es descarta que dijous s’ampliï la capacitat al 60%) i amb l’objectiu que puguin assistir al partit el màxim nombre de socis abonats, el club ha decidit prolongar el període de preinscripcions fins a les 23.59 hores de dimecres. D’aquesta forma, es prorroga en 48 hores el termini inicialment marcat que finalitzava a les 23.59 d’aquest dilluns.

Temes:

Espanyol