EL FUTUR DE L’ESTRELLA FRANCESA

El Madrid ofereix 180 milions per Mbappé i el PSG ja negocia

  • «Ja hem sigut molt clars amb la situació i la posició del club», diu Al-Khelaïfi, el president del club francès

  • El conjunt parisenc continua insistint a reclamar 220 milions d’euros pel davanter, de 22 anys

A1-122456399.jpg

A1-122456399.jpg / LOIC VENANCE / AFP (AFP)

2
Es llegeix en minuts

El Madrid ha presentat la segona oferta per Kylian Mbappé. Potser, segona, última i ¿definitiva?. El club blanc ha apujat la primera. Passa dels 160 milions d’euros als 170+10 en bonificació de fàcil compliment. L’equip parisenc està estudiant ara la nova temptativa blanca, tot i que no ha donat cap resposta, reclamant que pugi fins als 220 milions d’euros exigits, situant-lo al nivell dels 222 que va haver de pagar al Barça per Neymar el 2017.

Després d’acollir de mala gana la proposició inicial, denunciant fins i tot l’actitud il·legal i irrespectuosa del Madrid, el París SG ha de prendre una decisió perquè el tancament del mercat (fixat per al 31 d’agost) se li tira a sobre. A l’augmentar l’oferta, el club blanc iguala el que va pagar l’equip francès fa quatre anys (180 milions) al Mònaco per quedar-se amb el davanter.

Tot i que de la quantitat que rebi el París SG del Madrid ha de descomptar, tal com es contempla en el contracte firmat amb l’entitat monegasca a l’estiu del 2017, uns 35 milions d’euros. O sigui, el club parisenc cobraria, en cas d’acceptar la segona oferta blanca, 145 milions d’euros.

«La nostra posició per Kylian no ha canviat. Tothom ho sap, ell ho sap. És una posició clara i honesta»

Nasser al-Khelaïfi, president del PSG

Les negociacions entre els dos equips s’han activat, malgrat les declaracions fetes per Nasser al-Khelaïfi, el president del PSG, a Istanbul després del sorteig de la Lliga de Campions, en què ha quedat aparellat amb el City de Guardiola i el Bruges. «Jo penso que hem sigut clars amb la nostra posició», va dir el dirigent del conjunt parisenc.

Notícies relacionades

No acceptaven els 160 milions, estudien ara la proposta dels 180 (inclosa la bonificació de 10 milions) i el París SC fins i tot confia que el Madrid faci una tercera oferta per Mbappé. «La nostra posició per Kylian no ha canviat. Tothom ho sap, ell ho sap. És una posició clara i honesta», ha dit Al-Khelaïfi.

El davanter, mentrestant, manté el silenci. No diu res. Espera al desenllaç de les negociacions sense voler entrar en conflicte amb el seu actual club, que diumenge juga a Reims la quarta jornada del campionat francès en el probable debut de Messi. L’estrena de Leo Messi amb Neymar i Mbappé, una cosa que ara mateix no està confirmada. Dilluns s’afegirà a la concentració de la selecció francesa a Clairefontaine.